Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svakih nekoliko dana ide do Zmajlovića

Habuš ne može na Pašman dok ne nađe rješenje za smeće

habus
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.07.2014.
u 15:00

Gradonačelnik Varaždina tvrdi da su sve bliže modelu koji bi omogućio provođenje koncesije koju nije potpisao iako ju je usvojilo Vijeće

Iako je sezona godišnjih odmora u punom jeku, Goran Habuš, gradonačelnik Varaždina, još si ga ne može priuštiti. Tišti ga problem smeća, koje ljeti naročito smrdi u Brezju i ne “pita” bi li se tko odmorio od toga “vrućeg krumpira”. No Habuš je posljednjih tjedana optimističan, naročito nakon što su prošli tjedan, doznajemo, u Zagrebu održana dva važna sastanka. Kaže, svakim danom i sastankom sve su bliže rješenju i nada se da bi ga mogli imati do sjednice Gradskoga vijeća koja je na rasporedu 15. srpnja. Nakon toga, mogao bi i na more - na Pašman.

Pušu i na hladno

- Održali smo dva sastanka, a jedan ćemo i ovaj tjedan. Mogu samo reći da se približavamo rješenju, modelu koji bi bio prihvatljiv svima. Mora omogućiti provođenje koncesije za odvoz baliranog otpada, da dobijemo sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša koje bi bilo još i veće nego za bivšeg gradonačelnika pa da to bude najjeftinije moguće rješenje za građane i Grad - izjavio je Habuš za Večernji list nakon sastanaka s ministrom zaštite okoliša Mihaelom Zmajlovićem i direktorom Fonda za zaštitu okoliša Svenom Müllerom.O modelu koji bi pomirio sve zainteresirane strane nije želio reći više, vjerojatno kako se ne bi izjalovio i prije no što ga usvoje. Podsjetimo, nakon što je Trgovački sud u Varaždinu ništetnim proglasio MBO ugovor Čehoka, Patafte i Kezelja, u prvi plan ponovo je dospjela na Gradskom vijeću izglasana, ali nikad potpisana koncesija sa zajednicom ponuditelja CE-ZA-R, Ekoflor Plus i Komunalac Davor.

Nakon presude

- Ta presuda dosta je pomogla i pokazala nam da je koncesija jedina i najbrža varijanta za varaždinske bale. Sve drugo usporilo bi rješavanje problema - kaže Habuš, koji koncesiju (još) nije potpisao jer je Grad u međuvremenu izgubio u Čehokovo vrijeme zajamčeno sufinanciranje posla s 40 posto potrebnog novca. U međuvremenu zakonski je omogućeno sufinanciranje do čak 60 posto i Habuš sad “puca” na taj iznos. A kako će riješiti činjenicu da Fond ne može sufinancirati zakapanje otpada u posavskoj općini Davor, već samo obradu, koja nije predviđena u propozicijama provedene koncesije, tj. hoće li i mogu li mijenjati išta od provedenog postupka bez da se drugi natjecatelji žale, za sad (ne) zna četvorka koja se sastaje u Zagrebu - naime, sastancima prisustvuje i župan Predrag Štromar.Pokušala se uključiti i reformistica Natalija Martinčević, saborska zastupnica i dogradonačelnica, no na sastanak o smeću koji je ona sazvala prošli tjedan odazvao se samo Habuš, što ju je naljutilo.

Komentara 2

Avatar žič
žič
15:33 09.07.2014.

habuš je nekej najgorega kaj je moglo zadesiti varaždin

VE
vezana
08:17 10.07.2014.

...a da Habuš počne s tačkama odvoziti bale, mislim visok, lijep, jak, a pamet mu ne treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije