Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hak upozorava vozače

Krenula blagdanska putovanja: Gužve i višesatno čekanje na graničnim prijelazima

Putnici u automobilima čekaju na prelazak preko GP Bregana
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.12.2020.
u 21:23

Pomoćnik načelnika Postaje granične policije Bregana Marijan Burić je rekao kako je znatno manji ulazak vozila u Hrvatsku u usporedbi s istim vremenom prošle godine.

Predblagdanski vikend uoči uvođenja propusnica počeo je u znaku gužvi na graničnim prijelazima pa tako iz Hrvatskog autokluba (HAK) u petak navečer javljaju da se na ulazak u Hrvatsku iz Slovenije čeka i do dva sata.

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, gdje su zbog aktualnih kontrola moguća višesatna čekanja, osobito sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku te s BiH i Srbijom na izlasku iz Hrvatske, navode iz HAK-a. 

Pomoćnik načelnika Postaje granične policije Bregana Marijan Burić za RTL je rekao kako je znatno manji ulazak vozila u Hrvatsku u usporedbi s istim vremenom prošle godine.  "Malo su pooštrene procedure kao u Hrvatskoj tako i u Sloveniji. Nakon odluke svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljava li uvjetima ulaska ili tranzitiranja u RH. Jučer i danas je krenula gužva, do 18 sati prešlo je više od 9 000 putnika, a još veću gužvu očekujemo tijekom vikenda i sljedeći tjedan uoči blagdana", poručio je.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina za Novu TV je pak izjavio kako je policija pripravna za epidemiološke mjere te će uspostaviti oko 200 nadzornih točaka, na kojima će tijekom dana biti angažirano oko 800 policijskih službenika svih rodova policije. 

Nove blagdanske epidemiološke mjere koje na snagu stupaju 23. prosinca i trajat će do do 8. siječnja uključuju zabranu putovanja među županijama te se ponovo uvode propusnice.

Ključne riječi

Komentara 11

BO
boris
12:40 19.12.2020.

kakvo sranje proizvode! Bolje bi bilo da na granici ne puütaju one koji su zdravi da u HR ne dobiju virus.

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
16:29 18.12.2020.

Hahahahaha... vaćno da je Božinović strogo objavio ZABRANU KRETANJA od utorka. Pa do tada će svi već davno biti doma kod svojih.

Avatar JPlesi
JPlesi
03:47 19.12.2020.

Evo i ja sam upravo na prijelazu Savske i Koturaške čekam već ima pola minute na semaforu i moram priznati da ide jako brzo..Nema zastoja i sve se odvija po dnevnom redu.Kd se upali semafor idemo svi preko njeka ii drugi stoje zatim kad se nama upali semafor mi stojimo a ostali idu.Nije nas još nitko zaustavio i zatražio nikakve nalaze niti kakav papir sve ide po dnevnom redu.Prolazi se jako glatko i svatko ide svojim putem.Razmak na cesti je 2m maske nose samo oni u Grackom prijevozu a i ima i pojedinaca koji se sami sebe boje pa u svojim automobilima sami u njima imaju maske .Sve je za sada kako treba biti a ljudi su u nekom strahu i boje se svoje sjene.Nadamo se da će tako i ostati SRETAN PUT I MIRNU CESTU ŽELI VAM JEDAN VOZAĆ BICIKLA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije