Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Don Ivan Grubišić: Za kunu su spremni sva načela izdati!

Damir Vidošević i Tomislav Alujević Grgas neće vratiti vijećničke mandate, već pregovaraju s drugim političkim opcijama
01. listopada 2014. u 21:48 21 komentara 2452 prikaza
Damir Vidošević i Ivan Grubišić
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Oba vijećnika Saveza za građansku i etičku Hrvatsku u splitskom Gradskom vijeću, Damir Vidošević i Tomislav Alujević Grgas, napustili su don Ivana Grubišića i licituraju kojoj će političkoj opciji pristupiti. Sami kažu kako su već razgovarali s Ljubom Jurčićem i Radimirom Čačićem, a najavljuju kako će razgovore obaviti i s Mirelom Holy. Mandate im ne pada na pamet vratiti.

Grubišiću zamjeraju što je odbio Savez pretvoriti u stranku i nije komunicirao s njima već godiinu dana pa su odlučili poći svojim putem. -Prema pravilima Saveza svatko treba glasovati po scojoj savjesti. Isto tako, mi ne želimo biti stranka. Ako misle drugačije, slobodni su otići, ali neka vrate mandate – poručio im je Grubišić koji priznaje da ne vjeruje da će se to dogoditi.

Mandat Savezu nije vratio ni Jakša Baloević koji je zahvaljujući don Ivanu postao saborski zasupnik, a onda prešao k Ljubi Jurčiću. -Baloević i ja smo potpsiali izjave i ovjerili ih kod javnog bilježnika da ćemo trećinu plaće izdvajati u humanitarne svrhe. Nakon šest mjeseci on se priklonio Jurčiću i počeo uzimati cijelu plaću, a meni nije rekao niti riječi. Ništa mi nije rekao ni Ljubo, koji je bio član Senata Saveza za građansku i etičku Hrvatsku – kaže Grubišić. Dodaje kako su zakoni loši i treba ih mijenjati.

-Smiješno je da su Martina Dalić i Slavko Linić danas nezavisni saborski zastupnici. Morali su vratiti mandate, stranci ili listi na kojoj su izabrani, jednako kao i Baloević. Izborno zakonodavstvo treba mijenjati jer je nakaradno i zahvaljujući takvim zakonima vijećnici trguju mandatima – poručuje don Ivan.

Na pitanje je li razočaran, s obzirom da je Vidoševića koji je bio potpuni politički anonimus u Splitu, kandidirao za gradonačelnika i predstavljao kao osobu od velikog povjerenja, kaže da se politikom ne treba baviti onaj tko ljudima potpuno vjeruje, kao i onaj tko im ne vjeruje. -Nisam razočaran iako su pokazali da su za kunu spremni sva načela izdati – kaže umirovlejni svećenik koji je na prošlim parlamentarnim, županijskim i gradskim izborima bio najveća zvijezda na političkoj sceni. Saborski je zastupnik, županijski vijećnik i gradski vijećnik. Prije pola godine je zbog prevelikog broja obveza u Gradsko vijeće poslao svoga zmjenika, ali vraća se, ali će ga zato u Županijskoj skupštini zamjeniti drugi član Saveza.

Kada je bio na vrhuncu popularnosti, kalkuliralo se da će biti i predsjednički kandidat, no od takvih je ambicija odustao. -Ja više nikakve dužnosti neću prihvaćati, Izaći ću na parlamentarne izbore kao nositelj liste, ali neću u Sabor, ići će drugi ljudi. Pripremam sabrana djela, ukupno pet knjiga – kaže don Ivan Grubišić.

>> Iskoristili don Ivana Grubišića da sjednu u fotelje pa mu okrenuli leđa

>> Don Ivan Grubišić traži vraćanje vjeronauka iz škola u crkve

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • afer:

    Javio se pravi. Tko izda Boga - izdati će i ljude.

  • coolman:

    Grubišić, prodana duša!

  • Bulaba:

    Pozdrav svim biračima popa Grubišića, siguran sam da danas živite puno bolje.