Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedan referendum?

Don Ivan Grubišić traži vraćanje vjeronauka iz škola u crkve

Ivan Grubišić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.12.2013.
u 19:41

– Ja ću predložiti, a tko će to provesti, vidjet ćemo – obrazložio je inicijativu don Ivan Grubišić.

Don Ivan Grubišić, umirovljeni svećenik i saborski zastupnik najavio je u utorak u Splitu kako pokreće inicijativu za raspisivanje referenduma na kojemu će se građani Hrvatske izjasniti treba li se vjeronauk iz škola vratiti u crkve. Konferenciju za novinare na kojoj će detaljnije obrazložiti svoju inicijativu, za koju očekuje da će okupiti dragovoljce voljne za prikupljanje potpisa za zahtjev, održat će idućega tjedna.

- Ja ću predložiti, a tko će to provesti, vidjet ćemo. Očekujem da bi se mogli javiti dragovoljci koji će prikupljati potpise da održimo referendum da vratimo vjeronauk u crkvene prostore da ne opterećuje sadržaje i ulogu civilnog društva jer je Hrvatska Ustavom definirana kao civilna država. Bitno je naglasiti da se ne radi o izbacivanju vjeronauka iz škola već njegovo vraćanje crkvi – kratko je obrazložio don Ivan Grubišić inicijativu. Dodaje kako je važno sačuvati integritet vjeronauka i mlade ljude vezati i za crkvu, a ne samo za školu.

Nije to prvi put da don Ivan Grubišić izjavljuje kako vjeronauk ne treba održavati u školama. O tome nam je govorio i kada je izlagao svoj program u predizbornoj kampanji za Hrvatski sabor. Iako ima istomišljenika u vladajućoj garnituri, očito drži kako je referendum najučinkovitiji način da se to pitanje uredi. Ukoliko zaključi da su građani zainteresirani s prikupljanjem potpisa započet će vrlo brzo, već sljedećeg tjedna.

>>Vjeronauk u školi i religijski program na HRT točke prijepora

Komentara 221

Avatar lojzek1
lojzek1
15:40 03.12.2013.

UDBA nam je sudba.

HR
hrza
15:35 03.12.2013.

Imam osjećaj da je on bio PROTIV.

Avatar darkkati
darkkati
15:56 03.12.2013.

Grubišić je bivši udbaš iz crkvenih redova , provjereno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije