Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravilnosti u kartici?

Marić o prešućenoj kući: Doći će vrijeme kada ću ja govoriti

Goran Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
30.05.2019.
u 09:59

Naš cilj je bio pet mandata, ostvarili smo četiri. Zaključak je bio da ćemo napraviti analizu zašto nismo osvojili peti mandat, rekao je ministar Oleg Butković

Uoči sjednice Vlade novinari su ministre pitali o aktualnim političkim temama, a među njima je bilo i pitanje sukoba premijera Andreja Plenkovića i Milijana Brkića nakon izbora za EP, zatim porast BDP-a... Ministar državne imovine Goran Marić kratko je komentirao zašto je njegova kuća od 67 četvornih metara u zagrebačkim Remetama izostavljena iz svih imovinskih kartica. Kazao je da čeka što će učiniti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

"Povjerenstvo ima svoje mjere. Vrijeme je za rad Povjerenstva. Bit ću na raspolaganju. Doći će vrijeme kada ću ja govoriti", rekao je Goran Marić. "Cijenim institucionalnu Hrvatsku. Očitovat ću se Povjerenstvu",. dodao je.

Podsjetimo, kuća od 67 četvornih metara u zagrebačkim Remetama izostavljena je iz svih imovinskih kartica ministra državne imovine Gorana Marića iako je bila u vlasništvu njegove supruge, objavio je Jutarnji list.

U ministrovoj kartici iz 2008. godine spominje se samo zemljište na kojem se nalazi sporna kuća. No, u kasnijim karticama više se ne spominje ni zemljište. Darovnim je ugovorom nekretnina 2013. godine prebačena na njihova sina pa je u imovinskoj kartici više nije ni dužan prijavljivati, navodi dnevnik.

Ministar financija Zdravko Marić  uoči sjednice rekao je da su svi zadovoljni rastom BDP-a. 

"Nisam držao ničiju stranu. Naš cilj je bilo pet mandata, ostvarili smo četiri. Zaključak je bio da ćemo napraviti analizu zašto nismo osvojili peti mandat", rekao je ministar Oleg Butković na pitanje je li bio na strani Milijana Brkića.

"Svi smo mi na istoj strani. Mediji pokušavaju napraviti jednu stranu i drugu stranu", dodao je.

"Neću komentirati nikada stranačke dužnosnike u medijima", rekao je Butković o sukobu Plenkovića i Brkića.

Video: Ankica Mamić o rezultatima izbora i o budućim izborima

 

 

Komentara 20

GV
golub Vaso
10:34 30.05.2019.

ima li uopće koji ministar koji može opravdati imovinu prihodima

BR
BrankoZuti
10:18 30.05.2019.

Da suci nisu Šeksovi sluge, tucao bi ti Mariću kamenje s pogledom na Velebit. I ti i svi takvi iz komunističkih stranaka HDZ-SDP s podrškom klera u mramornim crkvama i novim autima

SA
sani1
10:06 30.05.2019.

Mariću umukni i prestani više muljat, pokrij se ušima i odstupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije