Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA OTKAZ

Grmoja: 'Progonom zviždača MUP skreće pozornost s afere Čelić'

Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.11.2019.
u 18:19

Svaki od 208 stanovnika mjesta Žerava imao je, smatra Grmoja, sreću što se Čeliću tog dana nije našao na putu.

Progonom zviždača MUP skreće pozornost s cjelovitog utvrđivanja odgovornosti za zataškavanje afere Čelić, komentirao je danas Mostov Nikola Grmoja informaciju da je otpušten policajac zviždač koji je medijima dao snimku prebrze vožnje zamjenika ravnatelja policije Josipa Čelića. 

- Zamjenik ravnatelja policije Josip Čelić je radnog dana u vrijeme kad se djeca vraćaju iz škole, u naseljenom mjestu Žerava, vozio brzinom 166 km/h - što iznosi čak 116 km više od dozvoljenih 50 km/h. Po članku 226. Kaznenog zakona kaznom zatvora do 3 godine kaznit će se osoba koja za 50 km/h prekorači  dopuštenu brzinu u naseljenom mjestu i izazove opasnost za život ljudi. MUP je izvijestio da je protiv Čelića pokrenuo postupak prema Zakonu o sigurnosti prometa - ali ne i postupak prema Kaznenom zakonu. Primjenu Kaznenog zakona MUP i DORH su izgleda ograničili samo na službenu osobu MUP-a koju sumnjiče za javno razotkrivanje ove afere - kritizira Grmoja.

Svaki od 208 stanovnika mjesta Žerava imao je, nastavlja Grmoja, sreću što se Čeliću tog dana nije našao na putu. 

- No hrvatski građani se ne bi trebali pouzdati u sreću nego u MUP i DORH -  institucije koje ne plaćaju za prikrivanje protuzakonitih radnji. MUP je žurno odvratio pozornost javnosti progonom MUP-ovog zviždača čijim je osobnim izlaganjem hrvatska javnost dobila uvid u stvarno stanje u vitalnim državnim institucijama. Pozornost se skreće na traženje traženje zviždača - a zanemaruje se rasvjetljavnje pravog problema: cjelovito utvrđivanje  političke i pravne  odgovornosti za višemjesečno zataškavanje afere, kao i za moguće počinjeno kazneno djelo u MUP-u neprijavljivanjem kaznenog djela obijesne vožnje kroz naseljeno mjesto - poručio je Nikola Grmoja.

VIDEO: Most podržao Miroslava Škoru na predsjedničkim izborima

Komentara 2

RI
rimac444
22:14 19.11.2019.

Grmoja bi htio da pozornost bude permanentno uperena na njega i druga mu panja, psiho božu, jadnike zvane most.

19
195411
08:58 20.11.2019.

Istrijebit ce oni sami sebe i to sto prije to bolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije