Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLIJEIZBORNE KOMBINACIJE

Grmoja poslao poruku Penavi, oglasio se i Radić: DP će ostati jedinstven

Zagreb: Nikola Grmoja obratio se okupljenima u stožeru Mosta
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/34
19.04.2024.
u 22:16

Mislite da je meni to lako, ja sam zbog interesa Hrvatske pregazio sve te uvrede, i pozivam ih s ovog mjesta neka odrede mjesto i vrijeme da razgovaramo o budućnosti Hrvatske i da pošaljemo HDZ u oporbu, poručio je Nikola Grmoja

Nikola Grmoja (Most) smatra istaknuo je, vezano uz odluku Ustavnog suda oko Zorana Milanovića, kako je sramotno te kako su trebali prije reagirati. "Mislim da samo pomažu Zoranu Milanoviću i stvaraju od njega žrtvu ovakvog HDZ-ovog Ustavnog suda. Ako postoji većina koja podržava Milanovića, ne može to spriječiti Ustavni sud", rekao je Grmoja za N1 pa se osvrnuo na moguće postizborne koalicije

Jedan od scenarija je koalicija HDZ-a i Domovinskog pokreta. “To je opcija u kojoj bi DP diktirao stvari u Vladi i Plenkoviću to ne odgovara s tim da je vjerojatno dio DP-a u dosluhu s HDZ-om. U ovakav scenarij ne vjerujem, on će se dogoditi jedino ako Plenković bude na njega primoran”, rekao je.

Grmoja je otkrio i je li ga Plenković kontaktirao: "Mislim da mene osobno (Plenković) mrzi više nego i Milanovića. To se neće dogoditi, javio bih se, ali ako bi ponuda bila takva, naravno da bih je odbio, ja mislim da HDZ treba u oporbu".

 

GALERIJA Vinski podrum, veterinarska stanica, kafić... Ovo su neobična biračka mjesta u Hrvatskoj
Zagreb: Nikola Grmoja obratio se okupljenima u stožeru Mosta
1/15

“Pozivam Penavu, neka uči na našem iskustvu, HDZ je stranka koja je nespremna za promjene i ne želi obračun s korupcijom, ako imaju dobre namjere pozivam ih da ne čine tu pogrešku”, poručio je te, govoreći o pozivu DP-u, dodao: Mislite da je meni to lako, ja sam zbog interesa Hrvatske pregazio sve te uvrede, i pozivam ih s ovog mjesta neka odrede mjesto i vrijeme da razgovaramo o budućnosti Hrvatske i da pošaljemo HDZ u oporbu. 

Radić: DP će ostati jedinstven

Mario Radić istaknuo je za HTV-ov Dnevnik kako Domovinski pokret neće sudjelovati u vlasti pod svaku cijenu niti će ikoga ucjenjivati. Također, istaknuo je kako će DP ostati jedinstven, ali da ne može jamčiti za dva koalicijska od 14 zastupnika. "Ostat ćemo principijelni, dosljedni, imat ćemo svoj pregovarački tim, imat ćemo svoj okvir za pregovore", rekao je Radić. 

Osvrćući se na poziv Mosta DP-u za anti-HDZ vladu, Radić je rekao da se suzdržava da se ne počne smijati. Također, istaknuo je kako su DP-u prije tri mjeseca bili predmet ismijavanja, da su Most pozivali na okupljanje, ali da im je tad "sve smetalo" i da su "svaki put bili neki najnoviji uvjeti".

Upitan u kojem roku je moguća odluka, je li to tjedan, mjesec ili dva mjeseca, Radić je rekao kako misli da će biti puno brži, ali da ne ovisi sve o njima.

VIDEO Ivan Penava: Svi osim Možemo i SDSS-a su nam prihvatljivi, s nekorumpiranim dijelovima HDZ-a možemo

Komentara 14

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
23:41 19.04.2024.

Čekaj malo, Grmoja, tisuću puta su vas zvali u predizbornu koaliciju, tisuću puta ste odbili, zahvaljujući vama i samo vama je Plenković dobio najmanje pet dodatnih mandata, a u Sabor nisu ušli vaši kandidati Podolnjak i Sladoljev, do sada si tri puta doveo HDZ na vlast, 2015. i 2016. postizbornom koalicijom s HDZ-om, 2020. odbijanjem predizborne koalicije s DP-om, sada to pokušavaš četvrti put...daj se zgasi.

DM
D'Mich
02:12 20.04.2024.

Grmoja trebate se najprije rješiti histeričnoga kršitelja Ustava, a ako nakon toga srušiš HDZ čestitam. Ali ako sad ovako daješ podršku histeričnome to vam neće biti svjetla točka na biografiji. Trebaš se sjetiti šta se dogodi s onima koji sa vragom tikve sade.

Avatar barba_arba
barba_arba
08:52 20.04.2024.

Čekaj malo, znači li to da ustavni sud, zakonodavstvo , cjelokupna judikativa kod nas bezvrijedna. To se triba znati, prije nego oden po spizu i danas bezpotrebno špentan 100 eura i više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije