Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nema mu spasa'

Grmoja: Nemam problem s predsjednikom nego s Vladom. Plenkovićev poziv državnoj odvjetnici je potez očajnika

Unatoč napetostima Milanović i Plenković ipak rame uz rame
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/5
18.05.2022.
u 14:56

Upitan smije li predsjednik Republike govoriti da ministra Banožića treba utamničiti, Grmoja je kazao da ne misli predsjednika ni braniti ni napadati

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja u srijedu je poziv premijera Plenkovića glavnoj državnoj odvjetnici nazvao očajničkim potezom "jer je svjestan da se procesi protiv HDZ-ovaca više ne mogu zaustaviti" te ustvrdio da u Hrvatskoj više nemamo ustavnog poretka.

- Mene Plenkovićevi pozivi glavnoj državnoj odvjetnici više ne zabrinjavaju jer je 2018. godine dok je bio na vrhuncu moći stopirao procese DORH-a protiv HDZ-ovaca koji su bili izravno povezani s njim, i to ne telefonskim pozivom, nego ovdje, javno, u sabornici - rekao je Grmoja u Saboru. 

Sada se, kaže, vidi da je Plenković očajan jer je svjestan da to više ne može zaustaviti.

- Njegova struktura je toliko korumpirana i njegov Titanic je toliko izbušen da voda curi na sve strane i nema spasa za njega i njegovu Vladu - ustvrdio je.

Te pozive, istaknuo je, vidim kao očajničke poteze, no, pokazuje se da je Ustavni sud još uvijek pod velikom Plenkovićevom kontrolom.

- Institucije su okupirane i takav Ustavni sud je samo simbol porobljene države i hrvatski narod može samo postati žestoki odgovor. Mi spremamo određene akcije za jesen. S ovakvim Ustavnim sudom, mi više definitivno nemamo ustavnog poretka u RH - konstatirao je 'mostovac'.

Što se tiče ministra obrane, kazao je, ako ima elemenata, institucije bi trebale postupati.

- Ne želim a priori govoriti nikome da bi trebao biti uhićen prije nego što vidim da je nešto konkretno napravio - rekao je.

Vlada je problem

Upitan smije li predsjednik Republike govoriti da ministra Banožića treba utamničiti, Grmoja je kazao da ne misli predsjednika ni braniti ni napadati.

- Ja nemam problem s njim, imam problem s Vladom jer su predsjednikove ovlasti jako male, ali Vladine su puno veće - pojasnio je Grmoja.

Na pitanje treba li krenuti s opozivom predsjednika s obzirom na kritike koje na njegov račun stižu iz Vlade, Grmoja je odgovorio da bi volio da vladajuća većina krene u tom smjeru pa da se vidi koliko bi takva inicijativa dobila u Saboru. Mi sigurno, bez obzira na predsjednikove izjave, ne bismo sudjelovali u takvoj akciji jer je predsjednika izravno izabralo preko milijun hrvatskih građana i mislim da je to suludo, kazao je Grmoja. No, budući da su bili spremni pogaziti 400 tisuća potpisa i poručiti tim ljudima da su glupi, ne bi me ništa čudilo, dodao je.

Uostalom, istaknuo je, HDZ-ov Damir Habijan u emisiji Otvoreno je priznao da Ustavni sud služi kao kočnica da se zaustave ovakvi kao što smo mi i, kaže, zahvalio sam mu jer je priznao da Ustavni sud služi da se zaustavi volja naroda.

Komentirajući najavljenu inicijativu lijevo-liberalne oporbe o vraćanju prava na pobačaj u Ustav, Grmoja je rekao da, ako ima nešto gore od HDZ-ove korupcije, onda je to licemjerje hrvatske ljevice. Ta ista ekipa je prije 15 dana tvrdila da se ne smije raspisati nijedan referendum dok se ne uvede cenzus, a sada zagovaraju referendum o pobačaju.

VIDEO Milanović vs. Plenković: 'Jeste li vi čuli što je on rekao?', 'Može napraviti jedan-nijedan sklek...'

Komentara 6

ST
Starotopoljanin
15:20 18.05.2022.

Sta se ovaj grmljvski javlja,to su Hr atski pre aranti uljezi,rusitelji vlada.nemaju pojma o politici,vec samo ogovaranja,tracanja.

DU
Deleted user
17:14 18.05.2022.

Ha, ha, ha! Milanovićev mališan nema problema s Milanovićem? Pa naravno da nema kad su ista ekipa. Što se tiče očajnika ne zna se koji je veći, Ludi Mile ili Grmoja. Kompleksi manje vrijednosti su gadna bolest.

DU
Deleted user
16:29 18.05.2022.

ima problem sam sa sobom..kakav on ima problem sa vladom..a nema problem sa drzavnim stanom..i sl

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije