Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠI REZULTATI NA IZBORIMA

Grmoja: 'Miletićeva ostavka je apsolutno nepotrebna'

Sabor 13. sjednicu nastavlja raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
16.03.2023.
u 22:04

Mostov zastupnik Marin Miletić na Facebooku je objavio da podnosi ostavku kao potpredsjednik stranke zbog loših rezultata na izborima za mjesne odbore u Rijeci

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić nije više jedan od dvojice potpredsjednika te stranke. Odlučio je to sam podnijevši jučer neopozivu ostavku na potpredsjedničku stranačku funkciju, o čemu je javnost obavijestio putem svoje Facebook stranice.

Visoka ljestvica moralnosti

– U politiku sam ušao čistog obraza i s velikom odgovornošću prema svojim biračima. Moji Istrani i Riječani, stanovnici Kvarnera, izabrali su me u Hrvatski sabor da se borim za slobodu svakog građanina i za dostojanstvo svakoga čovjeka. To sam činio od prvog dana svog zastupništva i to ću činiti do posljednjega dana. Moji Riječani dali su mi povjerenje i na lokalnim izborima od gotovo 12%, a Most je imao više od 10% potpore Riječana. U gradskom vijeću radimo predano i snažno. Budući da osobno vjerujem u političku odgovornost, u važnost preuzimanja osobne odgovornosti, ovime upoznajem javnost i moje Riječane da dajem neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta zbog potpunog neuspjeha na izborima za mjesne odbore u Rijeci – objavio je jučer Miletić, dodajući kako će i dalje kao Mostovac nastaviti ponizno raditi i u Saboru, i na Kvarneru, i u Rijeci, i svugdje gdje će ga stranka trebati i željeti.

– Ne mogu od građana tražiti visoke ljestvice moralnosti ako se sam tako ne ponašam. I zato dajem neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta – naveo je Miletić na kraju svog obraćanja na Facebooku.

A kako je jučer u Saboru upravo on organizirao održavanje okruglog stola pod nazivom "Kružno gospodarenje otpadom, problematika zbrinjavanja otpada u Varaždinu", na kojem je deset relevantnih sugovornika i stručnjaka problematiziralo navedenu temu, novinari su ga prije samog početka okruglog stola pitali može li pojasniti zašto se odlučio na potez davanja ostavke na potpredsjedničko mjesto u stranci.

– Ostavku sam dao jer držim da su u politici čast i obraz sve. Bez ikakve patetike, mislim da svatko treba snositi svoju političku odgovornost. Dakle, ja sam dopredsjednik stranke koja je na lokalnim izborima za gradsko vijeće imala 10%. Dobio sam gotovo 12% na lokalnim izborima. Ni s kim se nisam konzultirao i nikoga nisam pitao za savjet. Sve što radim, radim po vlastitoj savjesti. A budući da je moja organizacija podbacila na mjesnim izborima, podnio sam neopozivu ostavku. Ne bježim od problema i od izazova. Ne bježim od svega onoga što čeka moje Riječane. Štoviše, sad ću nastaviti raditi još snažnije i poniznije – kazao je Miletić novinarima o razlozima svoje ostavke.

Naime, rezultati netom održanih izbora za mjesne odbore u Rijeci pokazuju da je HDZ osvojio najviše pojedinačnih vijećničkih mandata, njih oko 60. A Most je osvojio samo četiri mandata. K tome, izlaznost na same izbore bila je tek oko 10%.

'Ne vidim odgovornost'

Iako smo naknadno htjeli s Miletićem porazgovarati i o tome u čemu on vidi uzroke i razloge što je Most u Rijeci doživio takav izborni fijasko te ga upitati koliko to stranku treba zabrinuti, odgovore na ta pitanja nismo uspjeli doznati jer se Miletić nije odazivao na naknadne pozive i poruke. No porazgovarali smo zato s drugim potpredsjednikom Mosta Nikolom Grmojom pa smo ga upitali što on kaže i na Miletićev potez i na Mostove rezultate u Rijeci.

– Poštujem odgovornost u politici, ali mislim da nema nikakvog razloga za Miletićevu ostavku jer je Most na tim izborima za mjesne odbore u Rijeci na trećem mjestu, odmah nakon HDZ-a i SDP-a. Znamo da je na tim izborima uvijek mala izlaznost birača, svega oko 10%, i stoga ne vidim nikakvu Marinovu odgovornost kao dopredsjednika stranke. HDZ je i na prošlim izborima za mjesne odbore u Rijeci pobijedio pa je onda na lokalnim izborima izgubio. Tad je pobijedio SDP. Ti izbori samo pokazuju tko ima jaču stranačku mobilizaciju. I znali smo da stranke koje imaju jaku stranačku mašineriju, potpomognutu i zapošljavanjem svojih ljudi, na takvim izborima imaju i veću snagu. Stoga me ovi rezultati ne zabrinjavaju jer trenutačni trendovi pokazuju da Most kao stranka raste – kazao nam je Grmoja, naglašavajući da je Most jučer potpuno opravdano tražio ostavku vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, a da je Miletićev potez "preveliko preuzimanje odgovornosti, koje je apsolutno nepotrebno".

VIDEO: Milanović: Premijer otvoreno krši Ustav. Ne tražim da mi bude svjedok na Bar-mizvi

Komentara 11

KO
Kološanin
23:24 16.03.2023.

Grmoja po običaju laže ko pas. Treća stranka na izborima za vijeća gradskih odbora u Rijeci je Primorsko goranska stranka, PGS, a ne Most. Osvojili su četiri puta više mandata od Mosta.

BP
Besposlen pop
22:26 16.03.2023.

Most i ćuprijaši nestat će nakon sljedećih parlamentarnih izbora

KO
koraknaprijed
23:42 16.03.2023.

MOST je najveća prevara u povijesti Hrvatske. Imali su 18 mandata i povijesnu šansu da naprave nešto dobro za Hrvatsku I za sebe,što su napravili za ikoga osim za sebe To jest za Petrova i Profesira Perucu? NIŠTA!!!! Sakupljaju populistee propalice svoje struke, Raspudice,Miletice,Bulje itd ,idu od grada do grada od gdje god je bila kakav problem i protest i sakupljaju jeftine glasove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije