Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORDAN JANDROKOVIĆ

'Grmoja i Bernardić bi zbog vlasti žrtvovali hrvatsko gospodarstvo'

Gordan Jandroković
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
03.11.2017.
u 12:55

Grmojine optužbe Vladimir Šeks nije želio komentirati.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u petak kako ne može naći poveznicu između događaja iz 1990-ih i odgovornosti vlade Andreja Plenkovića vezano uz Agrokor te je optužio političkog tajnika Mosta Nikolu Grmoju i predsjednika SDP-a Davora Bernardića da bi zbog vlasti bili spremni žrtvovati hrvatsko gospodarstvo i desetke tisuća radnih mjesta.

Ako se radi o dokumentu iz 1993. i ako je to rekao Grmoja, onda su to sigurno strašne optužbe i jako terete ovu vladu, rekao je Jandroković novinarima komentirajući tvrdnje političkog tajnika Mosta Nikole Grmoje da je još 1990-ih Vladimir Šeks, kao potpredsjednik Vlade za unutarnje poslove, bio upoznat s kreditnim malverzacijama Agrokora i Zagrebačke banke, argumentirajući to kopijama izvješća financijske policije iz 1994. adresiranog na Šeksa.

Podsjetivši da je od tada prošlo 24 godine, Jandroković je rekao kako ne može naći poveznicu između tadašnjih događaja i odgovornosti vlade Andreja Plenkovića.

Smatra kako se radi o još jednom političkom 'spinu' i pokušaju da se kroz dokumente od prije 24 godine stvori društvena psihoza u kojoj će se pokušati optužiti aktualno vodstvo za ono što se događalo u Agrokoru.

Jandroković je ustvrdio i da bi taj koncern propao da nije donesen lex Agrokor. Propali bi, dodaje, deseci njegovih kooperanata i dobavljača te bi bez posla ostalo više desetaka tisuća ljudi.

"Očito da je to malo važno Grmoji i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću. Njima je važna isključivo borba za vlast i oni bi da se domognu vlasti bili spremni žrtvovati i hrvatsko gospodarstvo i desetke tisuća radnih mjesta. To je očito njihov način rada", rekao je Jandroković koji je nazočio obilježavanju Svjetskog dana romskog jezika.

Grmojine optužbe Vladimir Šeks nije želio komentirati.   

Pogledajte video: Todorići - Od raja do sloma

Komentara 59

SN
Samo naprijed
13:41 03.11.2017.

Grmoja, Petrov, Dobrović... društvo debitanata lažova. Propadaju im politički planovi pa love u mutnom kao i bivši ministar Dobrović s Marićem. Neumorno padaju prema 5% I izlasku iz Sabora. Više im nitko ne vjeruje, čak su ih i u Metkovićuu pomeli na zadnjim izborima. A o Bernardiću i Marasu nije potrebno trošiti riječi.

B2
bokida 2
13:34 03.11.2017.

Svi pričaju gluposti. Bero bi i vlastitu majku proglasio lopovom da se dočepa vlasti. Bar bi mu prijatelji iz SDP-a trebali došapnuti da svašta ne trabunja.

MI
Mimizo
14:57 03.11.2017.

hdz bi napravio najbolju stvar da raspiše nove izbore i pomeo bi oporbu samo tako da bi sam mogao sastaviti vladu ali pošto je odgovoran političar i brine o stabilnosti države i nacionalnim interesima plenković to neće učiniti jer to sve utiče na rejting i ozbiljnost države i naroda na koji misli za razliku od bezvezne oporbe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije