Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBUKA UKRAJINACA

Grlić Radman: Milanovićeve izjave su sulude, pokazuje da štiti privatne ruske interese

Zagreb: Ministar Grlić Radman održao konferenciju za medije o izborima u BiH i intervenciji visokog predstavnika Christiana Schmidta
Sanjin Strukic/PIXSELL
19.10.2022.
u 17:34

- Trebao bi dopustiti narodu da diše. Dok je bio bolestan, nitko nije osjetio njegovu odsutnost. Čim se pojavi, uzburka javnost porukama koje štete reputaciji Vlade i zemlje u svijetu - kazao je Grlić Radman govoreći o Milanoviću

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman na konferenciji za medije komentirao je izjavu predsjednika Zorana Milanovića da on neće odobriti obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. Milanović je, podsjetimo, jučer istaknuo kako se protivi toj ideji i rekao: "Ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba. Korektni smo, solidarni i to je to. Dalje od toga ne. Kao vrhovni zapovjednik neću to odobriti. Nisam čuo za prijedlog, ali unaprijed kažem to mi se ne sviđa, to je dovođenje rata u Hrvatsku".

- U Hrvatskoj nitko nema pravo uznemiravati javnost plašeći je ratom. Nitko nema pravo obmanjivati dezinformacijama. Sudeći po ruskim medijima, postao je zvijezda. Izjave su sulude. Može se iščitati samo rušenje ove Vlade, to mu nećemo dopustiti - kazao je uvodno Grlić Radman. 

- Očito je ostao usamljen među političkim liderima. Trebao bi dopustiti narodu da diše. Dok je bio bolestan, nitko nije osjetio njegovu odsutnost. Čim se pojavi, uzburka javnost porukama koje štete reputaciji Vlade i zemlje u svijetu - dodaje navodeći kako Milanović izjavama pokazuje da štiti "privatne ruske interese".

- Mi ćemo tek u narednim tjednima raspravljati operativne korake i druge modalitete pomoći Ukrajini. Evo, cijeli demokratski svijet je na strani Ukrajine, Hrvatska ima najviše razumijevanja. Ukrajina je bila jedna od zemalja koja je imala razumijevanja za Hrvatsku - navodi ministar. Pojasnio je kako bi se oko 15 tisuća ukrajinskih vojnika obučavalo uglavnom na teritoriju država članica.

Ranije danas, na sjednici Vlade, premijer Andrej Plenković osvrnuo na izjavu Zorana Milanovića i istaknuo kako je Grlić Radman s još 20 ministara iskazao spremnost da sudjeluje u obuci ukrajinskih vojnika

- Volio bih da se prisjetimo da Hrvatska vojno podržava Ukrajinu već mjesecima. Ako je netko od ovih bojkotera zaboravio, volio bih da se to osvijesti. Treba malo pojasniti - EU je u procesu osnivanja misije pomoći Ukrajini. Ministar Grlić Radman je zajedno s još 20 ministara iskazao spremnost da sudjeluje u obuci ukrajinskih vojnika. Uz Hrvatsku, još je 12 zemalja pokazalo spremnost da održi obuku na njihovom teritoriju. Time iskazujemo konzistentnost, nismo kalkulirali. Zato moram priznati da izražavam zgroženost izjavama predsjednika Republike, a još više njegovih trabanata u Saboru, time pokazuju svoje proruske stavove - kazao je Plenković. Više o tome OVDJE.

VIDEO Milanović preko noći postao zvijezda ruskih naslovnica: 'Predsjednik Hrvatske kritizirao je ideju o obuci ukrajinske vojske'

Komentara 60

DA
Dammir
17:44 19.10.2022.

Zoka je dobio zadatak iz Moskve da nas posvađa s NATO-om i EU-om i da hvali svog pajdaša Milorada Dodika

Avatar Pešča
Pešča
17:47 19.10.2022.

Bio je najgori premijer u povijesti, zadužio nas za 70 milijardi kuna, a sada želi biti i najgori predsjednik u povijesti.

DU
Deleted user
17:48 19.10.2022.

Ja mislim da je milanovicev problem u sanjici. mozda mu vise ne da doma, pa on zamjenski zajasio cijelu zemlju.😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije