Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Grizem se što sam otišao na sučeljavanje, žena mi je rekla da ne idem!'

Napuštam prostoriju i mrmljam "pederčino", prepričao je Kerum svoje viđenje incidenta
01. lipnja 2017. u 11:11 93 komentara 13650 prikaza
Željko Kerum
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Nakon incidenta na sučeljavanju Željka Keruma i Andre Krstulovića Opare u redakciji Slobodne Dalmacije, koje je završilo uvredama koje se čuju na audiosnimci, a kojima je Kerum zasuo Oparu, građanima se otvorenim pismom obratio Željko Kerum koji tvrdi da je upao u namještaljku te da je bio namjerno isprovociran.

ŽESTOKO SUČELJAVANJE Opara: Bilo je to ludilo poraženog čovjeka. Kerum: Žao mi je...

– Jako sam potresen i žalostan zbog jučerašnjeg incidenta na sučeljavanju s Oparom. Osjećam potrebu da vam iznesem istinu – napisao je Kerum. 

– Naivno sam prihvatio sučeljavanje u Slobodnoj. Prilikom izlaska iz kuće, žena mi govori: "Nemoj ići na sučeljavanje, upravo sam doznala ankete, vodiš s 45 posto, a Opara je na 41 posto, namještaju ti igru!" Kažem: "Obeća' sam doć'" i odem. Sad se zbog toga grizem – prepričao je Kerum. 

– Dolazim, počinje snimanje, Opara me gleda agresivno. U pogledu mu se vidi suluda mržnja. U izlaganju sam mnogo bolji, uvjerljiviji, konkretniji i jasniji. Prolazi 50 minuta, Opara me provocira, pita šta ga ne gledam u oči (znate one baze šta me gledaš, šta me ne gledaš) – piše Kerum i nastavlja kako je izbjegavao provokaciju i rekao uredniku da se drže teme ili da će otići.

– Emisija se nastavlja, Opara i dalje provocira i vrijeđa. Upozoravam ga da prestane jer ću i ja njega počet' vrijeđati, a on neće da prestane i počinju uvrede. Urednik vidi da novinari ne mogu kontrolirati situaciju i završava emisiju. Prestaje snimanje, skidam mikrofon, Opara se diže, unosi mi se licem u lice! Računam da će me udariti. Kroz glavu mi prolazi priča kako je njegov predak u polju oparao nožem susjeda, tako su i dobili obiteljski nadimak Opara!

Izmičem se i kažem: "Šta gledaš? Dat ćeš kroše?" On viče: "Snimajte snimajte". Napuštam prostoriju i mrmlja: "pederčino" – prepričao je Kerum svoje viđenje incidenta i poručio sugrađanima da je to način na koji odrađuju izjavu premijera Plenkovića da će sve učiniti da dobiju Split.

Nakon incidenta Andro Krstulović Opara  otkazao je sva daljnja sučeljavanja sa Željkom Kerumom. 

Split: Kandidat za gradonačelnika Željko Kerum Lokalni izbori Kerum i dalje bez troškova za kampanju Kerum i Opara Bitka za Split Kerum i Opara bore se za svaki glas: Evo što kažu ankete! Kerum i Krstulović Željko Kerum: 'Uspoređivati mene i Oparu je kao uspoređivati gradilište i kazalište'
Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

 • koraknaprijed:

  U bilo kojoj pravno i politčko sređenoj zemlji ti ne bi kandidat za gradonačelnika jutros,.Zanimljiva je ova tišin akoja dolai iz redova "časnih" sDP-ovca koji su ponosno marširali u gay pardama,sad podržavju ovog bukača i sildžiju.

 • ilijan1a:

  Splićani ne glasujte za tog luđaka...

 • Avatar ingenieurhr
  ingenieurhr:

  kakva su to vremena došla. Ono, kad je Kerum prvi put bio izabran za gradonačelnika, bila je sramota, ali dvaput brate, pa kuda sve to vodi?