Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjere štednje

Grijanje na radnom mjestu u Njemačkoj ograničeno na 19 stupnjeva

Uredski posao
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
24.08.2022.
u 15:38

Javne zgrade više neće smjeti koristiti vanjsku rasvjetu, uključujući i osvjetljavanje kulturnih spomenika, odlučila je vlada.

Njemačka vlada donijela je u srijedu paket mjera radi uštede energije, uključujući ograničenje grijanja radnog mjesta na najviše 19 stupnjeva.

Mjere, koje bi trebale biti na snazi do kraja veljače sljedeće godine, predviđaju da se stubišta i hodnici više ne zagrijavaju, a na radnim mjestima koja iziskuju težak fizički rad prostorije bi se grijale na najviše 12 stupnjeva. Iz tog pravila su izuzete medicinske ustanove, vrtići i škole.

Trgovinama i poslovnim prostorima je zabranjeno dugotrajno otvaranje ulaznih vrata kako bi se spriječio gubitak topline, a privatnim kućanstvima grijanje bazena plinskim ili električnim grijalicama.

Vladine mjere o štednji energije se odnose i na rasvjetu poslovnih objekata. Svjetleće reklame kao i rasvjeta u izlozima neće smjeti biti uključena od 22 do 6 sati ujutro, uz izuzetak izloga u pješačkim pothodnicima. Javne zgrade više neće smjeti koristiti vanjsku rasvjetu, uključujući i osvjetljavanje kulturnih spomenika, odlučila je vlada.

Ministar gospodarstva Robert Habeck je rekao kako se tim mjerama može uštedjeti do dva i pol posto ukupne potrošnje energije u Njemačkoj. Cilj vlade je 20 posto. "Nalazimo se pred zadatkom nacionalnih razmjera. Svaki doprinos se računa“, istaknuo je Habeck.

VIDEO: Zalutao u zgradu madridskog prometnog čvorišta pa zapeo na stepenicama

 

Komentara 4

RB
Rastu Brojke
19:03 24.08.2022.

Spustite na 15 stupnjeva tako da još više napakostimo Rusiji.

DU
Deleted user
23:08 25.08.2022.

Ovdje u Njemačkoj političari samo nam nešto naređuju, treba ovo šparat treba ono.Baš me briga za njihove naredbe kad počnu oni šparat onda ću i ja prije neću.Išla bila gospoda na godišnji ostavili svjetlo da svjetli i klima radila punomm parom a nikoga nije bilo u njihovoj rezidenciji i mi svi trebamo šparat a oni ne e malo sutra ću ih slušat tu bandu nesposobnu.Oni su krivi za tu krizu pa neka se sami iz nje izvlače.Nabili Rusiji sankcije pa sad kukaju a ja nevidim da zbog tih sankcija da je Rusija završila rat.Od niskih temperatura u biroima i zgradama kad se počne vlaga skupljat i pljesnivost pitat ću ih onda.Da imaju malo mozga znali bi i sami da će se to desit kad se ne grije dovoljno, ja sam dosta 6 godina živjela u vlažnom i pöjesnivom stanu e više neću i tačka.

PB
pb1520
16:04 24.08.2022.

Causescu je bio vizionar!!!! 12 stupnjeva je on izmislio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije