Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stroge mjere

Grenland zabranio alkohol za vrijeme karantene

Foto: Shutterstock
1/2
29.03.2020.
u 14:02

Cilj je zaštitii djecu od psihičkog, fizičkog i seksualnog nasilja pijanih roditelja

Grenland je zabranio prodaju alkohola u glavnom gradu Nuuku u jeku epidemije koronavirusom kako bi zaštitio djecu i mlade u obiteljskim domovima od psihičkog, fizičkog i seksualnog nasilja pijanih roditelja. Zabrana pića koja sadrže više od 2,25 posto alkohola stupa na snagu odmah u glavnom gradu  Nuuku i trajat će najkraće do 15. travnja.

Odmah nakon što je Grenland zatvorio škole prošlog ponedjeljka, kad je broj zaraženih na tom otoku iznosio 10, zabilježen je porast nasilja

- Cilj je zaštititi djecu i osigurati im sigurnost u vlastitom domu za vrijeme mjera ograničavanja kretanja. Nadam se da mi, kao društvo, razumijemo da uvjeti u kojima odrastaju djeca moraju biti od zajedničkog interesa te da svi moramo pridonijeti sigurnijem društvu - poručio je šef autonomne grenlandske Vlade Kim Kielsen.

Grenland, autonomni teritorij Danske, nedavno je potresao skandal kad su na svjetlo izašli podaci da je jedno od troje tamošnjih stanovnika u djetinjsrvu doživjelo seksualno nasilje. Stručnjaci seksualno nasilje vežu uz alkohol, dogu i nepoznavanje prava djeteta. 

Porast obiteljskog nasilja za vrijeme karantene primijećen je još u Kini, a bilježi se i u Austriji, gdje je 50 posto više žena zatražilo zaštitu preko SOS telefonskih linija.

Ključne riječi

Komentara 3

VL
vlaser
07:39 30.03.2020.

zabranio SAMO CORONU

BL
Blender
15:59 29.03.2020.

Pa da se to u Hrvatskoj dogodi vise od pola stanovnistva bi umrlo od zalosti!

BR
BraniteljJakob
14:23 29.03.2020.

Vidi ti to. Sad je i Grenland pokleknuo spram islama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije