Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ov odvjetnik

Gredelj: Nobilo i ljevičari narodu su ogadili čak i državu

\'04.11.2011., Zadar - Odvjetnik Vladimir Gredellj ostecenog klijenta dosao je u Hotel President naplatiti, odnosno zaplijeniti imovinu vlasnika hotel, duznika Zdravka Barbarose. Photo: Filip Brala/PI
Filip Brala/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
08.11.2011.
u 08:45

SDP-u je cilj uništiti HDZ, smijeniti glavnog tužitelja Bajića, zaustaviti istrage i vratiti jednopartijski sustav, tvrdi Gredelj.

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj u obrani svoga klijenta – stranke na vlasti – upustio se u vrlo žestoku polemiku sa svojim zagrebačkim kolegom, odvjetnikom Antom Nobilom.

Gredelj, koji je do sada bio iznimno oštar na riječima i osudama u prvom redu kada bi govorio o aktualnoj oporbi, odnosno Kukuriku koaliciji, sada je tu retoriku proširio i na svoju struku. Nobilu osobito zamjera podržavanje teze da bi se predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor kao predstavnica stranke trebala naći na optuženičkoj klupi, kao i tvrdnju da je proces protiv Josipa Boljkovca politički motiviran.

Po pojedinim pravnim tumačenjima HDZ bi, u istrazi koja je pokrenuta protiv stranke kao pravne osobe, trebala zastupati predsjednica J. Kosor, a ne Damir Sesvečan ili netko drugi. Pritom se poziva na statut HDZ-a iz kojega bi proizlazila obveza da stranku i u ovako neugodnoj situaciji zastupa predsjednica.

Tvrditi, i to javno, da je gospođa Jadranka Kosor morala biti imenovana predstavnikom HDZ-a u predmetnom postupku može samo neodgovorna, pravno nepismena osoba, bez kućnog odgoja. Kod ovog pravnog pitanja statut HDZ potpuno je irelevantan pravni akt. Novinarima se može oprostiti ako to ne znaju, ali odvjetnicima, i to velikima!?

Odvjetnik Anto Nobilo tvrdi da će se tek otkriti razmjeri kriminala nakon izbora i promjene vlasti. Prije izvjesnog vremena ustvrdio je da kaznenu odgovornost neće izbjeći ni J. Kosor. Je li takvo što moguće?

Kolega je u pravu da je to tek grebanje po površini jer, kad se otvore vrata SDP-a, i drugih, tek tad će početi prava borba protiv korupcije. Međutim, za takav razvoj događaja jedino što se ne smije dogoditi jest to da SDP osvoji vlast. Jer jedan od strateških ciljeva SDP-a jest uništiti HDZ kao jedinog političkog protivnika, smijeniti Mladena Bajića, i zaustaviti istrage koje su im na vratima te tako vratiti jednopartijski sustav. Ako hrvatski narod to želi, neka izvoli! Ako nekoj stranci treba reformiranje, onda to jest SDP koji se ni danas ne odriče onih koji su ubijali bez suđenja. Ne želim vjerovati da su Hrvati to spremni zaboraviti samo zbog krasnih obećanja!

Proces protiv Boljkovca njegov branitelj Nobilo naziva političkim, odnosno kapitalom s kojim Tomislav Karamarko ide na izbore. Što kažete na ovakve optužbe?

Ne znam što da kažem. Kolega Nobilo me je vrlo neugodno iznenadio. Poštujem njegov fajterski stil, poimanje profesije odvjetnika u najširem smislu, ali na ovaj način braniti stranku, to je ispod svakog profesionalnog i ljudskog nivoa. Nema dokaza protiv Boljkovca? Ja tvrdim da postoje čvrsti dokazi. Odakle znam? Isti izvor! Onaj koji je kolegi Nobilu rekao da nema dokaza. Ostavlja dojam branitelja, ne Josipa Boljkovca, nego bivšeg režima. Pa onda način na koji govori o premijerki. To je ispod svakog dostojanstva profesije odvjetnik! Polančec mu je rekao da se premijerka laktari. Još je gospođa Kosor dobro prošla jer nam nije rekao što su rekle baba Mara i baba Bara. Jadno i nedostojno tako velikog odvjetnika! I neprincipijelno! Kao, HDZ je ostavio na listama one protiv kojih se vodi postupak. Pa Polančec nije na listama HDZ-a, ali Čačić jest na listama ljevičara.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka.

Komentara 238

LI
liburnik
11:34 08.11.2011.

Mater, a jesi li ponosan kada naši sportaši postižu dobre rezultate?

SO
Somelier
12:09 08.11.2011.

Od Ante Nobila otac poznati stari udbaš i veliki prijatelj Boljkovca

ŠI
šimun
13:51 08.11.2011.

sanader se ne tuče i zato vjeruješ njemu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije