Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alexis Tsipras

'Grčka želi, ali ne može servisirati svoje ogromne dugove'

Alexis Tsipras,Grčka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
08.02.2015.
u 20:56

U prvom obraćanju u grčkom parlamentu novoizabrani premijer obećao je mjere za smanjenje birokratskih troškova i istaknuo da će se njegova vlada držati predizbornih obećanja,

Grčka nije u stanju servisirati svoj ogroman dug i zatražit će niz pozajmica umjesto produljenja spašavanja, istaknuo je danas grčki premijer Alexis Tsipras.

U prvom obraćanju u grčkom parlamentu novoizabrani premijer obećao je mjere za smanjenje birokratskih troškova i istaknuo da će se njegova vlada držati predizbornih obećanja, javlja BBC.

- Grčka želi servisirati svoj dug. Ako naši kolege žele, pozvani su za stol da bismo dijalogom mogli ustanoviti kako to učiniti - poručio je čelnik Syrize koja je prošlog mjeseca pobijedila na parlamentarnim izborima zahvaljujući obećanju o ukidanju rigoroznih mjera štednje.

Grčki dug iznosi 174% BDP-a, odnosno više 320 milijardi eura. 

>>Uvođenjem drahme Tsipras bi Grčku bacio u novu katastrofu

>>Schäuble: Složili smo se da se ne slažemo; Varoufakis: Nismo čak ni to!

Ključne riječi

Komentara 31

LU
lukarak
21:41 08.02.2015.

Kad je trebalo zivjet preko svojih mogucnosti, kupovat plazmice i mobitelcice, pravit se pripadnikom bogatog zapada, kupovat njemacke proizvode, onda su krediti bili super. Sad kad ste naletili na sitan problemcic, odma kuknjava. Itekako mozete otplacivat dugove, samo prodajte imovinu drzave.

Avatar comparator
comparator
21:37 08.02.2015.

Grčka je izabrala put bez kravate raskopčane košulje s jednom rukom u đepu kojom se nešto miješa. Divna politika !

Avatar Šicer
Šicer
22:12 08.02.2015.

Uzet će pozajmicu od Rusije,za prvu ruku ha ha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije