Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaoštravanje odnosa

Grčka odbila posjet austrijske ministrice Mikl-Leitner

johanne mikl leitner
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.02.2016.
u 13:11

Službena novinska agencija ANA prenijela je, pozivajući se na izvor iz grčkog ministarstva vanjskih poslova, obavijest da je Atena odbila zahtjev ministrice Mikl-Leitner da idući tjedan posjeti Grčku

Atena je odbila zahtjev austrijske ministrice unutarnjih poslova Johanne Mikl-Leitner za posjet Grčkoj i ta odluka pokazuje novo zaoštravanje odnosa između dviju članica Europske unije zbog izbjegličke i migrantske krize. 

Službena novinska agencija ANA prenijela je, pozivajući se na izvor iz grčkog ministarstva vanjskih poslova, obavijest da je Atena odbila zahtjev ministrice Mikl-Leitner da idući tjedan posjeti Grčku. 

Grčka je u četvrtak pozvala na konzultacije svog veleposlanika u Austriji pošto Beč na ministarski sastanak zemalja balkanske migrantske rute nije pozvao Grčku. Deset zemalja balkanske rute dogovorilo se u srijedu u Beču koordinirati akcije u cilju smanjivanja priljeva migranata u njihove države.

Osim domino efekta koji će izazvati snažnija kontrola granica, zbog njihove se odluke Grčka našla preplavljena migrantima koji ne mogu dalje na sjever Europe.

Grčka je upozorila da jednostrane inicijative nekih članica EU-a potkopavaju same temelje europskog ujedinjenja i da odgovornost za rješavanje migrantske i izbjegličke krize ne može biti stavljena na teret jednoj zemlji.

Također je zaprijetila da će blokirati odluke EU sve dok blok ne donese zajednički plan za rješavanje migrantske krize. 

>> Grčka privremeno zaustavila prijevoz migranata s otoka do kopna

Komentara 3

OV
ovcalila
18:44 26.02.2016.

Grčka je u pravu nije ih ona pozvala neg švabe.

Avatar Ohjooj
Ohjooj
15:06 26.02.2016.

Grčka je prošla onako kako je zaslužila...

SS
sokac sa drave
15:31 26.02.2016.

Nije istina da bas niti jednog migranta nisu mogli sprijeciti,stovise filali su emigrante Njemackoj iz osvete sto im ne zele oprostiti preko sto milijardi Eura duga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije