Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIGRANTSKA KRIZA

Rastu tenzije: Snimka koju je objavila Grčka dodatno će pojačati napetosti

Foto: Screenshot
1/3
08.03.2020.
u 13:05

Videosnimka će dodatno pojačati napetosti na granici na kojoj se sukobljavaju grčke snage sigurnosti i migranti, a na kojoj suzavac ispaljuje i turska strana.

Grčka vlada u nedjelju je objavila noćnu videosnimku s granice na kojoj se navodno vidi kako tursko vojno vozilo uklanja ogradu. 

Vozilo namijenjeno nadzoru granice uklonilo je ogradu uz pomoć kabla, objavila je vlada u Ateni u vrijeme dok rastu tenzije između dviju država zbog migranata koji se nalaze na tursko-grčkoj granici. 

Barijera na granici već je bila oštećena zahvaljujući migrantima koji je pri pokušaju ulaska u Europsku uniju režu. 

Videosnimka će dodatno pojačati napetosti na granici na kojoj se sukobljavaju grčke snage sigurnosti i migranti, a na kojoj suzavac ispaljuje i turska strana. 

Odluka turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana da otvori put migrantima prema Europi razljutila je grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa koji je objavio da je dogovor između Europe i Ankare o ograničavanju migracija iz 2016. "mrtav". 

Turska je tim sporazumom pristala zadržavati migrante na svom teritoriju u zamjenu za financijsku pomoć Europske unije. 

Ankara tvrdi kako Europa nije ispunila obaveze predviđene dogovorom, a strahuje i zbog novog priljeva izbjeglica zbog sukoba u Idlibu, regiji na sjeverozapadu Sirije. 

Komentara 10

GE
george34
13:41 08.03.2020.

Pa pucajte. Branite i cuvajte granicu. Migranti bi vas bez problema upucali,da mogu.

PO
pointmaker
13:45 08.03.2020.

Turci prvo ratuju u siriji i uzrok su izbjeglica a onda se ovako ponasaju. Dobijaju novac od evrope da ih zbrinu sto bi morali po zakonu...pitaj boga gdje je novac zavrsio. Jadni ti izmanipulirani ljudi a turskuevropa mora kazniti za ovo.

KR
Krotila2
13:24 08.03.2020.

Jednu navođenu i ode bager

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije