Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednik vlade

Grčić: Molim suparnike da u kampanji govore realne stvari

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.10.2015.
u 11:36

Neka građani prosude tko je realan, a tko nije, rekao je Grčić

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić kaže kako SDP neće voditi prljavu kampanju jer druga strana kaže da nisu njihovi neprijatelji već politički suparnici. Kritizirao je njihove planove smanjenja PDV-a od 5 postotnih poena.

– To bi doslovno značilo uništavanje javnih financija. Ukupni gubitak države bio bi 23 milijarde kuna, što je nenadoknadivo, pogotovo kad istodobno morate i dalje smanjivati proračunski deficit i zaustaviti rast javnog duga. Mi smo izradili simulaciju koja pokazuje da bi pet posto manji PDV značio da 1,2 milijuna umirovljenika svaki mjesec tijekom iduće četiri godine dobije 230 kuna manju mirovinu. Molim suparnike da u kampanji govore realne stvari. Moram se osvrnuti na jednog vašeg kolegu novinara koji je izračunao da naše predložene mjere za idući mandat znače državni trošak od 4 milijarde kuna, a HDZ-ove znače gubitak od čak 30 milijarde kuna pa neka građani prosude tko je realan, a tko nije – rekao je Grčić.

>> 'Smanjenje PDV-a u režiji HDZ-a prouzročit će pad mirovina i plaća'

Komentara 92

LU
ludvig989
11:47 22.10.2015.

Grcic poziva da se govore realne stvari. Pa ne mogu vjerovati sto se dogadja..Kao da je neki vic u pitanju!

CI
CIPS
11:53 22.10.2015.

Grčiću, raste ti nos!

LU
ludvig989
11:48 22.10.2015.

Hrvatski narod poziva Grcica da nauci matematiku,ali ni to mu nece pomoći da ostane na vlasti iduci mandat..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije