Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.10.2015. u 08:15

„Apsurdno je da se nismo pomakli na ljestvici konkurentnosti, to je fenomen koji treba istražiti", izjavio je Grčić očito ljutit na podatke koji se ne uklapaju u njegovu gospodarsku idilu.

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, neugodno se iznenadio Izvješćem o globalnoj konkurentnosti koje je Nacionalno vijeće za konkurentnost objavilo u srijedu. Hrvatska se opet našla u donjem dijelu liste 140 zemalja svijeta, odnosno, kao i lani, na 77. mjestu što se ne uklapa u euforično ponavljanje Vlade da Hrvatska raste. „Apsurdno je da se nismo pomakli na ljestvici konkurentnosti, to je fenomen koji treba istražiti", izjavio je Grčić očito ljutit na podatke koji se ne uklapaju u njegovu gospodarsku idilu. Istragu će lako provesti, dovoljno je da izađe iz ureda među poduzetnike.

Direktori osigurani protiv otkaza i manje plaće

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, uživa u jesenskom jedrenju (i kupanju) na Jadranu kao da nije svjestan da je pred gubitkom ministarske fotelje. Svjesni su toga zato menadžeri u državnoj tvrtki HŽ Infrastruktura. Prema pisanju 24 sata, stotinjak vodećih menadžera predosjećajući ministrov pad zaštitilo se za slučaj da nova vlada smijeni upravu HŽ-a, a oni menadžere. Stoga je uprava HŽ donijela odluku kojom menadžerska struktura ne može dobiti otkaz, u slučaju smjene ima pravo na gotovo isto radno mjesto i 90 posto najviše satnice bez obzira na to gdje rade. Što se menadžera u HŽ Infrastrukturi tiče, izbori mogu biti bilo kad, oni su spremni.

Milanovićev salto mortale pred Jadrankom Kosor 

Jadranka Kosor, bivša premijerka, mogla bi dobiti ponudu premijera Milanovića da uđe na njegovu izbornu listu, priznao je šef SDP-a Jutarnjem listu. Prihvati li ponudu, čuvenu izjavu „kud Ivo, tud i ja" zamijenit će – „kud Zoran, tud i ja".

Brezovici bi bilo bolje na Marsu nego u Zagrebu 

Vladimir Iviček, predsjednik zagrebačke Gradske četvrti Brezovica, nimalo nije impresioniran otkrićem vode na Marsu. Mnogo bi mu više značila pojava vode u Brezovici, gradskom naselju u kojem još uvijek 20 posto kućanstava nije spojeno na vodovod. Iviček se za 24 sata jada kako su im u Gradu Zagrebu rekli da za priključivanje na vodovodnu mrežu nema novca. Pravo građana na tekuću vodu u ovom slučaju ipak je ustuknulo pred pravom gradonačelnika da građanima gradi fontane.

>>Premijeru globtroteru smeta šoping u New Yorku

>>Usred kampanje želi vladu nacionalnog jedinstva

Komentara 39

LI
liskovaca
08:36 01.10.2015.

kako se netko usudio proturiječiti ovakvom genijalcu i veličini? Što kaže veliki vođa, drug milanče?

Avatar Retardo
Retardo
08:36 01.10.2015.

Još je duplo poludio kad je otkrio da ne raste ni njegova matična Srbija.

DU
Deleted user
09:12 01.10.2015.

Komunjarama raste samo tekuci racun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije