Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH

Grčić: Imamo projekte za svih 450 milijuna eura izdvojenih za Hrvatsku

'04.10.2013., Zagreb - Ministar regionalnog razvoja Branko Grcic odrzao je konferenciju za novinare povodom predstavljanja nacrta za novi Zakon o regionalnom razvoju. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL'
Grgur Zucko/PIXSELL
08.04.2014.
u 20:45

Akreditacija za softver stiže, čeka se samo da se povjerenik vrati s puta

Hrvatska je potpuno spremna za korištenje fondova EU, uvjeravao je novinare potpredsjednik Vlade Branko Grčić u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU u kojoj je jučer završeno ugovaranje sredstava iz IPA-e za 2010. Sustav za informatičko praćenje upravljanja novcem iz strukturnih fondova gotov je, a do akreditacije ga dijeli samo povratak nadležnog povjerenika sa službenog puta, objasnio je Grčić. Ponovio je i da akreditacija sustava nije bila prepreka za alokaciju sredstava pa istaknuo da u natječajnoj proceduri imamo projekte kojima će se povući svih 450 milijuna eura izdvojenih za Hrvatsku u 2013.

– Akreditacija je uvjet za uplatu predujma od 150 milijuna eura, što je gotovo trećina ukupne alokacije za 2013. – priznao je Grčić. A to znači da bez odobrenog sustava ipak nema novca iz EU. Potpredsjednik Vlade tvrdi da s akreditacijom sustava i 150 milijuna eura predujma dolazi i uplata 50 milijuna eura refundacije računa vezanih uz projekte EU. Inače, SAFU je završio ugovaranje komponente I iz IPA-e za 2010. Ugovoreno je 28,4 milijuna eura, što je 91,2% dodijeljenih sredstava. Grčić tvrdi da je od dodijeljenih 1,56 milijardi eura ugovoreno nešto više od 850 milijuna eura, a isplaćeno 624,8 milijuna eura, što je 73,5%. Sklopljeno je 65 ugovora za 12 projekata. Kada bi taj podatak bio točan, Hrvatska bi bila rekorder u povlačenju novca iz EU.

>> Milanović i Grčić otkrili otkud novac za zapošljavanje mladih

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
22:01 08.04.2014.

...garant ovaj grčić opet laže ...kad mu ovi šatro projekti propadnu , okrivit će hdz..

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:24 08.04.2014.

On je samo tu da nam ukrade šansu za uspjeh. Nova pravednost: kako uništiti Hrvatsku.

Avatar Carrera
Carrera
09:01 09.04.2014.

Branko "nula eura iz EU fondova" Grčić opet mlati praznu slamu. Branko, svima nam je jasno da si potpuni promašaj, daj ostavku pa da netko sposoban dođe na tvoje mjesto, daj ostavku dok nije kasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije