Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon kritike GONG-a

Grbin: U Plenkoviću čuči mali diktator koji na svaku kritiku plače

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.09.2019.
u 08:59

Zanimljivo je da Andreju Plenkoviću i HDZ-u nije smetalo kada je GONG napadao Zorana Milanovića, njegovu vladu i mene osobno, a što se događalo gotovo cijeli SDP-ov mandat, kaže Grbin

Nakon što je premijer Andrej Plenković napao GONG i optužio ga da orkestrirano napada buduću potpredsjednicu Komisije Dubravku Šuicu i to po “receptu” SDP-a jer postavljaju ista pitanja o njenoj imovini koja je postavio i Peđa Grbin za Večernji list reagirao je i prozvani SDP-ov saborski zastupnik, a priopćenjem se oglasio i GONG.

– Zanimljivo je da Andreju Plenkoviću i HDZ-u nije smetalo kada je GONG napadao Zorana Milanovića, njegovu vladu i mene osobno, a što se događalo gotovo cijeli SDP-ov mandat. GONG radi svoj posao koji u raznim državama rade razne nevladine organizacije. Imate političare koji to prihvaćaju i koji znaju da u demokratskim državama moraju biti pod nadzorom građana i nevladinog sektora, a imate političare u kojima čuče mali diktatori i koji na svaku kritiku plaču i pitaju se tko ih to proziva. Nisam mislio da će Andrej Plenković spadati u drugu skupinu, ali se pokazalo da spada– zaključio je Grbin. Dodao je i da mu za pitanje koje je postavio oko imovine Dubravke Šuice nije trebao GONG nego samo zdrav razum.

GONG je pak objavio priopćenje u kojem kažu kako i dalje, unatoč pokušajima premijera Andreja Plenkovića da napadom skrene pažnju s bitnoga, žele odgovore na postavljenih šest pitanja i napominju kako bi hrvatska povjerenica u Europskoj komisiji mogla jednostavno zaustaviti višegodišnja nagađanja o porijeklu svoje imovine koju je, uostalom, ispitivala i porezna inspekcija i to na način da objavi imovinske kartice s početaka svoje političke karijere, kao i nalaz porezne inspekcije vezano za njenu imovinu. Umjesto da se, kažu, deplasirano obrušava na one koji postavljaju pitanja, premijer je trebao osigurati da hrvatska i europska javnost pravovremeno znaju odgovore na ta pitanja.

– Imamo pravo znati. Stoga ponavljamo pitanja na koja Dubravka Šuica mora dati odgovor: Kako misli voditi brigu o budućnosti demokracije u Europskoj uniji kada se hrvatska Vlada guši u korupcijskim skandalima? Kako će braniti vladavinu prava, a bila je protiv sankcija Mađarskoj zbog kršenje vladavine prava? Kako će se boriti za ravnopravnost, a bila je protiv dvaju rezolucija o rodnoj ravnopravnosti (Estrela report and Zuber report)? Kako je uspjela, radeći isključivo u javnom i državnom sektoru, steći imovinu procijenjenu na oko pet milijuna eura (vila u Dubrovniku, kuće na Pelješcu i u Cavtatu, stan u Zagrebu, stan u Dubrovniku, a kuća za odmor u Hercegovini, jahta i tri automobila), o čemu su izvještavali mediji? – stoji u priopćenju GONG-a. 

VIDEO Plenković o Šuici, Milanoviću, Pupovcu, putu u Helsinki...:

Komentara 29

MA
Markos
09:09 27.09.2019.

Pravi se javio...jedan jadni, nesposobni, neodgojeni parazit. Bili su vlada i POKAZALI su što su, tko su, što umiju, i što mogu...a to je NIŠTA. Bolje šuti.

Avatar 1HGZ.
1HGZ.
09:39 27.09.2019.

Najbolje je kad poklonici i ljubitelji diktatora, govore o diktaturi kao nešto negativno. Čista petica.

Avatar southman
southman
09:23 27.09.2019.

Reče Peđa i zapjeva Čavoglave u izvornom obliku !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije