Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neriješeni problemi

Grbin: U kojem smjeru ide plan restrukturiranja, hoće li restrukturiranje proći?

peđa grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.06.2018.
u 14:08

Od Vlade i Uprave tražim da obavijeste javnost u kojem smjeru ide plan restrukturiranja, imamo li pozitivne odgovore Europske komisije i hoće li restrukturiranje proći, kao i što Vlada namjerava napraviti ako ne prođe – zanimalo je Grbina.

Nerješavanje problema Uljanika značit će krah gospodarstva Primorsko-goranske i Istarske županije, poručio je danas u Saboru Peđa Grbin tijekom slobodne rasprave. Naglašava kako izdavanjem jamstava za kredit problemi brodogradilišta Uljanik i 3. maj nisu riješeni.

- Jamstva predstavljaju tek početak rješavanje problema koji ako ne bude riješen ili se ne riješi na pozitivan način može značiti gospodarski krah Primorsko-goranske i Istarske županije. Europska komisija je sredinom siječnja ove godine odobrila izdavanje državnih jamstava za kredit Uljanik Grupi koja obuhvaća i brodogradilište Uljanik i brodogradilište 3. maj u iznosu od 96 milijuna eura.

Jamstva su vezana rokom od 6 mjeseci odnosno do izrade plana - pojašnjava Grbin te dodaje kako o tom planu ništa ne znaju zastupnici, ali ni građani ni radnici. Ono što znaju, tvrdi, jest da i dalje postoje problemi s isplatom kooperanata, isplatom plaća kao i da postoji plan koji uključuje otpuštanje velikog broja zaposlenih u Puli i Rijeci.

- Od Vlade i Uprave tražim da obavijeste javnost u kojem smjeru ide plan restrukturiranja, imamo li pozitivne odgovore Europske komisije i hoće li restrukturiranje proći, kao i što Vlada namjerava napraviti ako ne prođe – zanimalo je Grbina.

peđa grbin
1/1
Ključne riječi

Komentara 2

MU
Muncimir
14:43 14.06.2018.

Žena zarobljena u tijelu medvjeda.

RI
rightside
21:05 14.06.2018.

haha, a dajte vi pitajte druga grbina zasto ne poteze pitanje svih pitanja u puli, pitanje opstanka uljanika i pitanje uplitanja dorha i uskoka u isisavanje love iz uljanika,,bilo astronomskim placama nekih ljudi,bilo na druge opcepoznate nacine,, ili se boji reakcija nekih ljudi ..))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije