Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'o tome se piše godinama'

Grbin poručio Plenkoviću: Dokažite porijeklo imovine Dubravke Šuice

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.09.2019.
u 12:18

Već godinama u hrvatskim medijima, dosta opravdano, postoje informacije o nesrazmjeru primanja i imovine koju Šuica posjeduje. Njen odgovor na pitanja o njenoj imovini je, najblaže rečeno, smiješan - kazao je Grbin

SDP-ov Peđa Grbin odbacuje optužbe premijera Andreja Plenkovića da je GONG produžena ruka SDP-a s kojom napadaju kandidatkinju za potpredsjednicu Europske komisije Dubravku Šuicu problematizirajući porijeklo njene imovine. Grbin poručuje kako je odgovor na ove premijerove optužbe vrlo jednostavan – neka dokažu porijeklo imovine.

- Već godinama u hrvatskim medijima, dosta opravdano, postoje informacije o nesrazmjeru primanja i imovine koju Šuica posjeduje. Njen odgovor na pitanja o njenoj imovini je, najblaže rečeno, smiješan jer je zanimljivo da je njenoj obitelji krenulo upravo kada je postala gradonačelnica Dubrovnika. Dokažite porijeklo imovine i sve će biti čisto i nemojte za pitanje koje je u modernoj i demokratskoj državi apsolutno normalno kriviti one koji su ga postavili nego odgovorite – kazao je Grbin. Odbacuje teze o suradnji s GONG-om, on je, tvrdi, surađivao s hrvatskim medijima koji su o Šuičinoj imovini pisali godinama.

- Vrlo jednostavno, sjeo sam za računalo, proguglao i nakon dvadesetak minuta imao sve informacije koje su mi bile potrebne za postaviti to pitanje. To su očito učinili i oni iz udruge koja već godinama promatra kako funkcionira vlast u Hrvatskoj i kada uoče nešto pogrešno reagiraju. Reagirali su i kada je SDP bio na vlasti i kada sam ja bio predsjednik Odbora za Ustav i vodio postupak izrade Zakona o referendumu. Reagirali su, nismo se uvijek slagali, ulazili smo u konflikte, ali nikada mi nije palo na pamet prozvati GONG ili bilo koga drugoga da je trbuhozborac HDZ-a -  pojašnjava Grbin kojemu je zanimljivo da je Andrej Plenković reagirao na GONG, ali ne i na neke druge nevladine organizacije.

- Nisam čuo da je na sličan način reagirao na HVIDR-u koja već danima napada jednog saborskog zastupnika i pripadnike srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Plenkoviću nikada nije palo na pamet pitati čiji su oni trbuhozborci. Posao GONG-a je reagirati kada vide da se nešto događa, nisu uvijek u pravu, ali moraju to činiti jer ako nemamo one koji će paziti kako se vlast ponaša završit ćemo u nečemu što ne želimo - a to je diktatura, autokracija i korumpirana država. Sa Šuičinim imovinskim karticama imamo potpuno isti problem kao s karticama Đure Sesse kada je biran za predsjednika Vrhovnog suda i kada je pribavljeno tek pola njegovih imovinskih kartica, a HDZ nije htio da se pribave i ostale -zaključio je Peđa Grbin.

Komentara 34

MO
modovisisajteMaraschino
13:02 27.09.2019.

kako se uvijek gleda u tuđe dvorište, a ne u vlastito

PR
prajdali100
13:22 27.09.2019.

Ovaj Grbin je potpuno irelevantan tip.Ne treba se na njega uopće obazirati.

JA
Jania
13:05 27.09.2019.

Grbin , Zelić i njihova filijala GONG su zeleni od zavisti. Nije mi previše simpatična teta Dube, ali njezin je suprug kao zapovjednik duge plovidbe sigurno izvrsno zarađivao. Zašto bi takav čovjek iznosio u javnost podatke o svojim primanjima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije