Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grbin: Ovakvo ponašanje ministrice Žalac odavno je zaslužilo odlazak

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić tražio je povredu Poslovnika ustvrdivši kako Grbin napada Žalac zbog vožnje bez važeće vozačke, a zaboravlja da je šef njegove stranke Davor Bernardić uhvaćen kako vozi pijan, pa je zaradio opomenu jer je zlouporabio institut povrede Poslovnika
20. ožujka 2019. u 10:58 8 komentara 410 prikaza
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Ovakvo ponašanje ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac odavno je zaslužilo odlazak, ustvrdio je danas tijekom slobodnih rasprava SDP-ov Peđa Grbin komentirajući podatak da je vozeći bez valjane vozačke dozvole udarila 10-godišnju djevojčicu, ali i posljednju vijest da joj je u dvorištu pred kućom parkiran novi Mercedes koji nije prijavljen u njenoj imovinskoj kartici. Nakon što nije željela otkriti čije je, jutros je, podsjetimo, ustvrdila kako luksuzni Mercedes E klase u vlasništvu tvrtke za najam vozila pripada njenim roditeljima.

Gabrijela Žalac Mercedes Gabrijela Žalac: Ništa ne skrivam, dobit ćete ugovor o najmu i primanja mojih roditelja

SDP-ov Peđa Grbin tako je današnji dan započeo čitanjem Zakona o sprječavanju sukoba interesa, odnosno članka koji kaže kako su dužnosnici u obnašanju javnih dužnosti dužni postupati časno, pošteno, svjesno, odgovorno i nepristrano čuvajući dostojanstvo povjerene im dužnosti.

– Ministrica koja vozi vozilo iako nema valjanu vozačku dozvolu to sigurno ne čini, ta dužnosnica takvim ponašanjem čini sasvim suprotno. Ona svojim ponašanjem dokazuje da joj dostojanstvo građana nije ni najmanje bitno, da joj do povjerenja i odgovornosti za obnašanje svoje dužnosti nije ni najmanje stalo. Ne govorim samo o političkoj odgovornosti, nego i o svakoj drugoj odgovornosti. Zakon propisuje kako treba postupati, ali je u potpunosti boli briga za to – kritizirao je Grbin. No vožnja bez valjane vozačke i udaranje 10-godišnje djevojčice, nastavlja, nije dosta za ministricu Žalac, iako se prometna nesreća svakome može dogoditi.

Gabrijela Žalac MERCEDES E KLASE Suprug Gabrijele Žalac: 'Auto nije moj, ne razumijem ovo zlostavljanje'

– Ali ne može se svakom dogoditi da ne provjeri svoje dokumente dan, dva, godinu ili dvije i svejedno vozi. No nije problem samo što ne haje za odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ne razumije da je njena odgovornost daleko veća nego odgovornost građana. Kako kada vozi, tako kad pred kuću parkira vozilo vrijedno 50 tisuća eura, recimo Mercedes čiji najam stoji oko 36 tisuća kuna. Ona mora znati, kad pred kućom ima takvo vozilo, da mora za to dati vrlo uvjerljivo opravdanje. Ako voli skupa vozila, nije to problem, ali mora znati da se ne smije skrivati iza svojih roditelja kad se od nje traži objašnjenje, ne samo o vozilu, nego i o vlasniku tog vozila i vezi s njime. Mora jasno reći kako je vozilo kupljeno, kojim novcem, u kojem vremenu. No ona to ne čini, pa ovo više nije pitanje samo vozačke dozvole, vlasništva nad vozilom, nego pitanje odgovornosti. U svakoj normalnoj zemlji, a nadam se da to Hrvatska jest ili želi biti, ovakvo ponašanje ministrice davno bi zaslužilo odlazak – kazao je Peđa Grbin.

Pogledajte izjavu ministrice o autu:

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić tražio je povredu Poslovnika ustvrdivši kako Grbin napada Žalac zbog vožnje bez važeće vozačke, a zaboravlja da je šef njegove stranke Davor Bernardić uhvaćen kako vozi pijan, pa je zaradio opomenu jer je zlouporabio institut povrede Poslovnika.

Branko Bačić SPORNI AUTOMOBIL Bačić o Mercedesu: Nije nam Žalac objasnila, nismo je ni pitali

Mostova Ines Strenja dala je podršku socijalnim radnicima podsjetivši kako rade u teškim uvjetima, pa 7200 djelatnika socijalnog rada brine za oko pola milijuna korisnika.

– Niska razina brige u ljudskim resursima i potplaćenost stručnjaka godinama iscrpljuju ovaj sustav, a administrativni pristup udaljava stručnjaka od samog čovjeka. Iznimno cijenim angažman i djelovanje svih vas – komentirala je podsjetivši da se jučer obilježavao dan socijalne skrbi.

Sabor
1 / 11
Sabor

GLAS-ova Anka Mrak -Taritaš osvrnula se na počasni doktorat koji će Sveučilište u Zagrebu dodijeliti zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

– Sad ćemo ga zvati dr. Bandić, no to je neobično, prvo da alumniji samo u iznimnim slučajevima dobivaju počasne doktorate, osim toga, aktivni političari ne dobivaju počasne doktorate, pa tako ni njemačkoj kancelarki Angeli Merkel nisu dodijelili doktorat kad se o tome razmišljalo upravo jer je aktivna političarka. A treće, najneobičnije je da je to prijedlog Muzičke akademije. Zašto? Zato što je radio svoj posao i proračunom Grada Zagreba, novcima građana, izgradio fakultet – ustvrdila je Mrak-Taritaš kritiziravši rad rektora Borasa poručivši mu da ne radi cirkus od Zagrebačkog sveučilišta.

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
 • Avatar ohjooj
  ohjooj:

  gle tko to govori... "Grbin napada Žalac zbog vožnje bez važeće vozačke, a zaboravlja da je šef njegove stranke Davor Bernardić uhvaćen kako vozi pijan, pa je zaradio opomenu jer je zlouporabio institut povrede Poslovnika" Gadite mi se u kompletu... svi...

 • stefj:

  Joj, dajte prestanite s tim ostavkama. Totalno ste degradirali institut ostavke, za svaku glupost se traži... Sad, kada će i biti neki ozbiljni razlog za ostavku, nitko to neće niti primijetiti. Svaki dan ostavka, ostavka, ostavka... A i doktorat. Zar ... prikaži još! ga nije Josipović i njegova akademija predložio? Pa nek daju počasne doktorate, dobio ga je i Tito, pa i mnogi drugi, što sad. Kao što ozbiljnim firmama pada cijena dionica na burzi ako je u vlasništvu neki čovjek iz kriminalnog miljea, tako i sveučilištima pada rejting s ovakvim glupostima... Zagrebačko sveučilište pada za 100 mjesta godišnje, mislite da će se jedno mjesto više/manje primijetiti?

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  merkelica nije dobila počasni doktorat jer je protiv bio fakultet političkih. znate, zakošek i ekipa, koja i dalje misli da živi u komunističkoj jugoslaviji. ona ekipa koja misli da je njihovo mišljenje jedino ispravno.