Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Grbin: Ovakvo ponašanje ministrice Žalac odavno je zaslužilo odlazak

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
20.03.2019.
u 10:58

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić tražio je povredu Poslovnika ustvrdivši kako Grbin napada Žalac zbog vožnje bez važeće vozačke, a zaboravlja da je šef njegove stranke Davor Bernardić uhvaćen kako vozi pijan, pa je zaradio opomenu jer je zlouporabio institut povrede Poslovnika

Ovakvo ponašanje ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac odavno je zaslužilo odlazak, ustvrdio je danas tijekom slobodnih rasprava SDP-ov Peđa Grbin komentirajući podatak da je vozeći bez valjane vozačke dozvole udarila 10-godišnju djevojčicu, ali i posljednju vijest da joj je u dvorištu pred kućom parkiran novi Mercedes koji nije prijavljen u njenoj imovinskoj kartici. Nakon što nije željela otkriti čije je, jutros je, podsjetimo, ustvrdila kako luksuzni Mercedes E klase u vlasništvu tvrtke za najam vozila pripada njenim roditeljima.

SDP-ov Peđa Grbin tako je današnji dan započeo čitanjem Zakona o sprječavanju sukoba interesa, odnosno članka koji kaže kako su dužnosnici u obnašanju javnih dužnosti dužni postupati časno, pošteno, svjesno, odgovorno i nepristrano čuvajući dostojanstvo povjerene im dužnosti.

– Ministrica koja vozi vozilo iako nema valjanu vozačku dozvolu to sigurno ne čini, ta dužnosnica takvim ponašanjem čini sasvim suprotno. Ona svojim ponašanjem dokazuje da joj dostojanstvo građana nije ni najmanje bitno, da joj do povjerenja i odgovornosti za obnašanje svoje dužnosti nije ni najmanje stalo. Ne govorim samo o političkoj odgovornosti, nego i o svakoj drugoj odgovornosti. Zakon propisuje kako treba postupati, ali je u potpunosti boli briga za to – kritizirao je Grbin. No vožnja bez valjane vozačke i udaranje 10-godišnje djevojčice, nastavlja, nije dosta za ministricu Žalac, iako se prometna nesreća svakome može dogoditi.

– Ali ne može se svakom dogoditi da ne provjeri svoje dokumente dan, dva, godinu ili dvije i svejedno vozi. No nije problem samo što ne haje za odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ne razumije da je njena odgovornost daleko veća nego odgovornost građana. Kako kada vozi, tako kad pred kuću parkira vozilo vrijedno 50 tisuća eura, recimo Mercedes čiji najam stoji oko 36 tisuća kuna. Ona mora znati, kad pred kućom ima takvo vozilo, da mora za to dati vrlo uvjerljivo opravdanje. Ako voli skupa vozila, nije to problem, ali mora znati da se ne smije skrivati iza svojih roditelja kad se od nje traži objašnjenje, ne samo o vozilu, nego i o vlasniku tog vozila i vezi s njime. Mora jasno reći kako je vozilo kupljeno, kojim novcem, u kojem vremenu. No ona to ne čini, pa ovo više nije pitanje samo vozačke dozvole, vlasništva nad vozilom, nego pitanje odgovornosti. U svakoj normalnoj zemlji, a nadam se da to Hrvatska jest ili želi biti, ovakvo ponašanje ministrice davno bi zaslužilo odlazak – kazao je Peđa Grbin.

Pogledajte izjavu ministrice o autu:

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić tražio je povredu Poslovnika ustvrdivši kako Grbin napada Žalac zbog vožnje bez važeće vozačke, a zaboravlja da je šef njegove stranke Davor Bernardić uhvaćen kako vozi pijan, pa je zaradio opomenu jer je zlouporabio institut povrede Poslovnika.

Mostova Ines Strenja dala je podršku socijalnim radnicima podsjetivši kako rade u teškim uvjetima, pa 7200 djelatnika socijalnog rada brine za oko pola milijuna korisnika.

– Niska razina brige u ljudskim resursima i potplaćenost stručnjaka godinama iscrpljuju ovaj sustav, a administrativni pristup udaljava stručnjaka od samog čovjeka. Iznimno cijenim angažman i djelovanje svih vas – komentirala je podsjetivši da se jučer obilježavao dan socijalne skrbi.

Sabor
1/11

GLAS-ova Anka Mrak -Taritaš osvrnula se na počasni doktorat koji će Sveučilište u Zagrebu dodijeliti zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

– Sad ćemo ga zvati dr. Bandić, no to je neobično, prvo da alumniji samo u iznimnim slučajevima dobivaju počasne doktorate, osim toga, aktivni političari ne dobivaju počasne doktorate, pa tako ni njemačkoj kancelarki Angeli Merkel nisu dodijelili doktorat kad se o tome razmišljalo upravo jer je aktivna političarka. A treće, najneobičnije je da je to prijedlog Muzičke akademije. Zašto? Zato što je radio svoj posao i proračunom Grada Zagreba, novcima građana, izgradio fakultet – ustvrdila je Mrak-Taritaš kritiziravši rad rektora Borasa poručivši mu da ne radi cirkus od Zagrebačkog sveučilišta.

Komentara 8

Avatar ohjooj
ohjooj
11:29 20.03.2019.

gle tko to govori... "Grbin napada Žalac zbog vožnje bez važeće vozačke, a zaboravlja da je šef njegove stranke Davor Bernardić uhvaćen kako vozi pijan, pa je zaradio opomenu jer je zlouporabio institut povrede Poslovnika" Gadite mi se u kompletu... svi...

ST
stefj
11:26 20.03.2019.

Joj, dajte prestanite s tim ostavkama. Totalno ste degradirali institut ostavke, za svaku glupost se traži... Sad, kada će i biti neki ozbiljni razlog za ostavku, nitko to neće niti primijetiti. Svaki dan ostavka, ostavka, ostavka... A i doktorat. Zar ga nije Josipović i njegova akademija predložio? Pa nek daju počasne doktorate, dobio ga je i Tito, pa i mnogi drugi, što sad. Kao što ozbiljnim firmama pada cijena dionica na burzi ako je u vlasništvu neki čovjek iz kriminalnog miljea, tako i sveučilištima pada rejting s ovakvim glupostima... Zagrebačko sveučilište pada za 100 mjesta godišnje, mislite da će se jedno mjesto više/manje primijetiti?

Avatar nekakav
nekakav
11:17 20.03.2019.

merkelica nije dobila počasni doktorat jer je protiv bio fakultet političkih. znate, zakošek i ekipa, koja i dalje misli da živi u komunističkoj jugoslaviji. ona ekipa koja misli da je njihovo mišljenje jedino ispravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije