Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOĐA OPORBE

Grbin odgovorio na Plenkovićeve optužbe: On i HDZ nemaju srama

Zagreb: Izjava Peđe Grbina nakon prekida sjednice Sabora
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
29.01.2021.
u 19:09

Peđa Grbin je pozvao vladajuće da sve zakone stave na glasanje u Saboru sada.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u petak da HDZ i premijer Andrej Plenković nemaju srama nakon što ih je na konferenciji za novinare optužio da nemoralno iskorištavaju bolest zastupnika Miroslava Tuđmana i ruše kvorum u Saboru.

"HDZ je danas, u cilju obrane svoje vlasti, ali još više od toga, obrane monopolističkog položaja Hrvatske gospodarske komore na uštrb poduzetnika, opstruirao glasanje u Hrvatskom saboru i spriječio donošenje važnih odluka. To je sukus današnjeg dana", napisao je Grbin na svom facebook profilu.

Da im je doista stalo do građana, stavili bi prijedlog Zakona o obveznoj članarini u HGK na glasanje i omogućili nama, saborskim zastupnicima, da radimo posao koji su nam građani povjerili i da odlučimo jesmo li za to ili ne, poručio je, dodavši da vladajući to nisu učinili jer su znali da će ukidanje obvezne članarine u HGK proći u Saboru.

HDZ je taj koji sabotira, a kao alibi koriste bolesnog kolegu; nemaju srama

Zbog toga su, dodao je, sabotirali sve ostalo - demokratsku proceduru, glasanje o Zakonu o obnovi, Isključivom gospodarskom pojasu, pri čemu je "naravno, Plenković za sve iznapadao i oporbu i medije, kao i svaki put do sada".

Međutim, istaknuo je, otišli su i korak dalje i kao alibi odlučili iskoristiti jednog bolesnog kolegu. "Rekao bih da ih može biti sram, ali to su HDZ i Andrej Plenković. Oni srama nemaju", poručio je šef oporbe vladajućima.

Vladajuće je pozvao da sve zakone stave na glasanje u Saboru sada. "Odmah sada, doći ćemo i glasati. Većinu podržati. Ali, ako imate imalo hrabrosti, stavite ih na glasanje sve", zatražio je Grbin.

"Hrvatska nije despocija, Hrvatska je demokracija i dok god sam u politici, takva će i ostati", zaključio je Grbin.

Premijer Plenković je ranije optužio oporbu da je rušenjem kvoruma onemogućila donošenje Zakona o obnovi i izglasavanje Isključivog gospodarskog pojasa i Nacionalne razvojne strategije, iskorištavajući bolest Miroslava Tuđmana koji je hospitaliziran zbog covida. Potez oporbe je nazvao nemoralnim, niskim i prljavim, s ciljem destabiliziranja političke scene.

 

Komentara 60

MK
MKinkognito60
23:06 29.01.2021.

Kad grmoja govori o sramu čudim se kako se cijela hrvatska ne strese od smjeha. Treba znati kako je diskvalificirao svoje protukandidate na unutar stranačikim izborima osim šalabahtera. Osobito se to odnosi na ponižavajuće ocjene Ahmetovićke i Dončića anije mogaoo smirit Marsa i Sabu. Bauka koji ima jedini i kapacitet i pamet je škratirao već u predkandidaturi ulizujuć se staroj gardi koju je poslije na šalabahterima odrezao i izdao. I sad ko nema srama, Grmoja koji se prodao IDS-u kako ga nebi blatili u zamjenu o njima ništa loše ne govori i na taj način sakriva njihove magije kod uništavanja Uljanika. Baš je jadan kad spominje sram.

DD
ddh
00:24 30.01.2021.

Kaj muci oporbu? To da Hrvatsku nemogu vratiti u 1990-tu. Jer da je mogu vratiti i da bi oni eventualno pobijedili na izborima, onda se oni nebi nadirucuj soldateski s istoka suprotstavili, nego bi joj polozili crveni tepih. Ali malo morgen. Ta oporba gdje Zekanovic koalira sa Radom Boric, gdje Hasanbegovic u ime nacionalne ideologije koalira sa Peovickom i gdje krajnje desni Skoro i Grmoja pjevaju u zboru sa Beljakom i Pedjom Grbinom, a Bosanac Raspudic zali za Stazicem, je skup destruktora i blokiraca svega. Da bi dosao na vlast, Hasanbegovic bi se druzio i sa crnim, crvenim ili zutim vragom.

VA
varto
20:32 29.01.2021.

vođa oporbe???ahahah daj nemojte nas nasmijavat,pa taj člankonožac nemre bit ni vođa haustora ako je on jedini u haustoru.da vođa...a svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije