Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednoglasna odluka

Grb Grada Vinkovaca Matthiasu Guderjanu

gradsko vijeće Vinkovci
Goran Ferbezar/PIXSELL
11.06.2014.
u 14:03

- Nagradu dodjeljujemo za humanitarnu, kulturnu, gospodarsku, športsku suradnju i širenje prijateljstva između Kenzingena i Vinkovaca. I sada, kada je dio naše županije pogođen katastrofalnom poplavom, naš prijatelj nam se javio i pitao kakva je pomoć potrebna poplavljenima - rekao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Članovi vinkovačkog Gradskog vijeća jednoglasno su donijeli odluku da se priznanje Grb Grada Vinkovaca dodijeli Matthiasu Guderjanu, gradonačelniku njemačkog grada Kenzingena koji više od dva desetljeća održava prijateljstvo s Vinkovcima i pomaže Vinkovce još od ratnih dana. 

- Nagradu dodjeljujemo za humanitarnu, kulturnu, gospodarsku, športsku suradnju i širenje prijateljstva između Kenzingena i Vinkovaca. I sada, kada je dio naše županije pogođen katastrofalnom poplavom, naš prijatelj nam se javio i pitao kakva je pomoć potrebna poplavljenima - rekao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, obrazlažući dodjelu nagrade.

Grb Grada Vinkovaca dobili su i Centar za znanstveni rad HAZU povodom 45 godina rada na znanstveno istraživačku djelatnost u šumarstvu, književnosti, medicini i veterini, akademik Slavko Matić za 10 godina uspješnog vođenja vinkovačkog Centra HAZU i Himzo Nuhanović za izuzetna ostvarenja na područje kulture i kazališne umjetnosti vinkovačkog kraja i organizaciju Festivala glumca i Lutkarskog proljeća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije