Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hak upozorava

Hrvati krenuli na skijanje, evo kakvo je stanje na granicama

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/7
06.01.2018.
u 10:53

Poučeni iskustvom vikenda uoči božićnih blagdana kad je slovenska policija provodila detaljne provjere vozača i putnika koji su prelazili granicu, valja očekivati duža čekanja na izlasku iz Hrvatske u putničkom prometu

Mnogi su skijaši danas kreunuli na svoje skijaške destinacije pa se očekuju gužve na glavnim cestovnim pravcima i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji.

Pojačan je promet na cestama u smjeru Slovenije, osobito prema graničnim prijelazima Bregana, Pasjak, Macelj i Rupa, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). Na prijelazima Pasjak i Bregana na izlazu iz Hrvatske prema Sloveniji čeka se sat, na Harmici i Bregana naselju 45 minuta, na Macelju i Rupi manje od pola sata, navodi se u izvješću od 9,20 sati.

Na prijelazima iz Srbije i BiH u Hrvatsku čeka se pola sata.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Sleme, A7 Rupa-Diračje između tunela Jušići i NP Rupa.

Zbog prometne nezgode na državnoj cesti Barbat-Lopar (DC105) na Rabu, vozi se jednim trakom u mjestu Mundanije. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Vrata u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom, zbog radova.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama u priobalju bit će u subotu, 06. siječnja – od 14 do 23 sata i nedjelju, 07. siječnja – od 12 do 23 sata. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana ne vrijedi.

U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Vis-Split.

Pogledajte video: Kako pripremiti auto za zimu

Ključne riječi

Komentara 27

IG
Igggy
10:23 06.01.2018.

Koliko vidim na granicama nema tih stotinjak tisuća Hrvata koji hrle na skijanja. Odnosno ima ih, ali više ne žive u Hrvatskoj. Na granicama samo stanovnici ex-Yuge koje idu u svoje nove domovine.

ZS
Zvolen.Slovakia
09:23 06.01.2018.

Jel' prošao vitez sa rotacijama ( led)?

JU
juma
13:07 06.01.2018.

Kako to? A ja mislio kako kopaju po kontejnerima? Pogledaj voznog parka, pogledaj kolona, pogledaj Thula nosaca, a saborski zastupnik mora isti otudjiti od ministarstva. Fakt je da se u Hrvatskoj nikad bolje nije zivjelo i vise trosilo, ali uvijek ima onih kojima to nije po mjeri i koji ce nas uvjeravati kako je u Jugi bilo bolje. Istina bilo je i tada ovakvih kolona, ali islo se po traperice i kavu u Trst.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije