Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvati krenuli na skijanje, evo kakvo je stanje na granicama

Poučeni iskustvom vikenda uoči božićnih blagdana kad je slovenska policija provodila detaljne provjere vozača i putnika koji su prelazili granicu, valja očekivati duža čekanja na izlasku iz Hrvatske u putničkom prometu
06. siječnja 2018. u 10:53 27 komentara 3357 prikaza
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Mnogi su skijaši danas kreunuli na svoje skijaške destinacije pa se očekuju gužve na glavnim cestovnim pravcima i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji.

Promjene u signalizaciji Znate li voziti preko žutog kvadrata? Zagreb uvodi novi prometni znak

Pojačan je promet na cestama u smjeru Slovenije, osobito prema graničnim prijelazima Bregana, Pasjak, Macelj i Rupa, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). Na prijelazima Pasjak i Bregana na izlazu iz Hrvatske prema Sloveniji čeka se sat, na Harmici i Bregana naselju 45 minuta, na Macelju i Rupi manje od pola sata, navodi se u izvješću od 9,20 sati.

Na prijelazima iz Srbije i BiH u Hrvatsku čeka se pola sata.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Sleme, A7 Rupa-Diračje između tunela Jušići i NP Rupa.

Zbog prometne nezgode na državnoj cesti Barbat-Lopar (DC105) na Rabu, vozi se jednim trakom u mjestu Mundanije. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Vrata u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom, zbog radova.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama u priobalju bit će u subotu, 06. siječnja – od 14 do 23 sata i nedjelju, 07. siječnja – od 12 do 23 sata. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana ne vrijedi.

U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Vis-Split.

Pogledajte video: Kako pripremiti auto za zimu

Gužva na Lučkom Upozorenje MUP-a Kreće skijaški tjedan i gužve, evo što policija savjetuje vozačima Prometna policija SMRT NA CESTAMA Glavni krivci za više poginulih: Preblage kazne i stari automobili Vožnja po snijegu Savjeti Ovo je 8 osnovnih pravila za vožnju po snijegu i ledu
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Igggy:

    Koliko vidim na granicama nema tih stotinjak tisuća Hrvata koji hrle na skijanja. Odnosno ima ih, ali više ne žive u Hrvatskoj. Na granicama samo stanovnici ex-Yuge koje idu u svoje nove domovine.

  • bugatti:

    Jel' prošao vitez sa rotacijama ( led)?

  • juma:

    Kako to? A ja mislio kako kopaju po kontejnerima? Pogledaj voznog parka, pogledaj kolona, pogledaj Thula nosaca, a saborski zastupnik mora isti otudjiti od ministarstva. Fakt je da se u Hrvatskoj nikad bolje nije zivjelo i vise trosilo, ali uvijek ... prikaži još! ima onih kojima to nije po mjeri i koji ce nas uvjeravati kako je u Jugi bilo bolje. Istina bilo je i tada ovakvih kolona, ali islo se po traperice i kavu u Trst.