Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ostaje li Hrvatska izvan granica Schengena

Šefica hrvatske države bila je jasna, možda i prejasna, u stavu da treba doslovno izbrisati razlike između tzv. stare i nove Europe i u zastupanju mišljenja, koje inače ne zastupaju svi, da inicijativa Tri mora „osigurava koheziju europskoga prostora“.
05. listopada 2017. u 00:00 18 komentara 4084 prikaza

Hrvatska se (još) nije službeno očitovala o europskoj platformi francuskoga predsjednika Macrona i o njegovoj ideji „novoga osnivanja“ Europske unije, ne računa li se nekoliko rečenica, uglavnom kritičkih i negativnih, koje je o toj temi u Bukureštu neizravno izgovorila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Sudi li se iz teksta, a osobito iz konteksta njezine izjave, Francuska ne može računati na podršku Hrvatske u svome europskom planu ako ima u vidu ikakvu podjelu među državama, niti Hrvatska može očekivati da će biti povlaštena dođe li zaista na red opasno razvrstavanje europskih država u razrede prema njihovim sposobnostima da slijede proces europskoga ujedinjenja. Šefica hrvatske države bila je jasna, možda i prejasna, u stavu da treba doslovno izbrisati razlike između tzv. stare i nove Europe i u zastupanju mišljenja, koje inače ne zastupaju svi, da inicijativa Tri mora „osigurava koheziju europskoga prostora“.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Ne ode li sam, župana Tomaševića neće moći smijeniti     

>> Ljubičić vraća Tita na njegov bivši trg, a skrio ga je u tepihu 

>> Slovenci osim terana i varaždinskog zelja svojataju čak i slavonski kulen     

>> Vlada obećala na Večernjakovoj konferenciji: Kamata za kredite poljoprivrednicima manja od 2 posto     

 | Autor :

 

   

Rajko Dujmić
ODLAZAK LEGENDE
Kakav oproštaj od Rajka Dujmića! Naježit ćete se kad ovo vidite
Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi
  • bizonko1:

    Zadnja tri ministra unutarnjih poslova su bili drug Rakija, drug zastavnik i drug vojni referent, i netko očekuje da ćemo ući u Schengen? Nikad nećemo ući u Schengen, odnosno nikad nas neće pustiti u Schengen dok se ne provede lustracija.

  • budalas:

    Kad vidim ove primitivne seljacice koni se odazivaju na zov janezi, odmah bi vratio na poziciju onu budalu od Loše. Ali ipak mislim da im je Milanovic zadavao najnize udarce. S druge strane, mi ovakvi kakvi smo, zasluzijemo da nas ... prikaži još! stave u neki pakt sa srbijom i albanijom.

  • Draš:

    Od kada je predsjednik RH postao šef?