Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ostaje li Hrvatska izvan granica Schengena

05.10.2017.
u 00:00

Šefica hrvatske države bila je jasna, možda i prejasna, u stavu da treba doslovno izbrisati razlike između tzv. stare i nove Europe i u zastupanju mišljenja, koje inače ne zastupaju svi, da inicijativa Tri mora „osigurava koheziju europskoga prostora“.

Hrvatska se (još) nije službeno očitovala o europskoj platformi francuskoga predsjednika Macrona i o njegovoj ideji „novoga osnivanja“ Europske unije, ne računa li se nekoliko rečenica, uglavnom kritičkih i negativnih, koje je o toj temi u Bukureštu neizravno izgovorila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Sudi li se iz teksta, a osobito iz konteksta njezine izjave, Francuska ne može računati na podršku Hrvatske u svome europskom planu ako ima u vidu ikakvu podjelu među državama, niti Hrvatska može očekivati da će biti povlaštena dođe li zaista na red opasno razvrstavanje europskih država u razrede prema njihovim sposobnostima da slijede proces europskoga ujedinjenja. Šefica hrvatske države bila je jasna, možda i prejasna, u stavu da treba doslovno izbrisati razlike između tzv. stare i nove Europe i u zastupanju mišljenja, koje inače ne zastupaju svi, da inicijativa Tri mora „osigurava koheziju europskoga prostora“.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Ne ode li sam, župana Tomaševića neće moći smijeniti     

>> Ljubičić vraća Tita na njegov bivši trg, a skrio ga je u tepihu 

>> Slovenci osim terana i varaždinskog zelja svojataju čak i slavonski kulen     

>> Vlada obećala na Večernjakovoj konferenciji: Kamata za kredite poljoprivrednicima manja od 2 posto     

 

   

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar Retardo
Retardo
22:09 04.10.2017.

Zadnja tri ministra unutarnjih poslova su bili drug Rakija, drug zastavnik i drug vojni referent, i netko očekuje da ćemo ući u Schengen? Nikad nećemo ući u Schengen, odnosno nikad nas neće pustiti u Schengen dok se ne provede lustracija.

BU
budalas
22:59 04.10.2017.

Kad vidim ove primitivne seljacice koni se odazivaju na zov janezi, odmah bi vratio na poziciju onu budalu od Loše. Ali ipak mislim da im je Milanovic zadavao najnize udarce. S druge strane, mi ovakvi kakvi smo, zasluzijemo da nas stave u neki pakt sa srbijom i albanijom.

DR
Draš
05:33 05.10.2017.

Od kada je predsjednik RH postao šef?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije