Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdenko Andabak

Bivši časnik HVO-a pravomoćno oslobođen optužbi za ratni zločin

HVO
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
05.02.2018.
u 17:35

Andabak je tijekom rata u BiH bio zapovjednik vojne policije HVO za operativnu zonu sjeverozapadna Hercegovina i zapovjednik vojne policije HVO-a u Livnu.

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine pravomoćnom je presudom oslobodilo bivšeg časnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Zdenka Andabaka optužbi za navodne ratne zločine na području Livna, potvrđeno je u ponedjeljak iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

Prizivno vijeće odbacilo je kao neosnovanu žalbu Tužiteljstva BiH na prvostupanjsku presudu iz ožujka 2017. godine potvrdivši tako neutemeljenost optužbi protiv Andabaka.

Andabak je tijekom rata u BiH bio zapovjednik vojne policije HVO za operativnu zonu sjeverozapadna Hercegovina i zapovjednik vojne policije HVO-a u Livnu.

Optužnica ga je teretila za ratne zločine nad civilima srpske nacionalnosti na području Livna uključujući protuzakonita zatočenja i zlostavljanja zatočenika kao i ubojstva.

HVO
1/8

Komentara 21

Avatar Idler 3
Idler 3
19:06 05.02.2018.

Čudno, nit jenog komentara onih "progresivnih"....valjda ih je presuda razočarala do bola >;-))

IL
ilijan1a
21:56 05.02.2018.

Nije ni trebao biti optužen

AV
avim
09:47 06.02.2018.

Što je briga Hrvatske građane jeli osuđen ili ne,sudila mu je njegova Država i tamo je ratovao i tamo odgovara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije