Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE U VUKOVARU

Gradskog i županijskog vijećnika tužili jer je javnosti podijelio menadžerski ugovor direktora jedne županijske tvrtke

Branimir Bradarić
28.04.2021.
u 11:45

Pojasnio je kako je menadžerski ugovor dobio iz Centra za kompetencije na njegov zahtjev, ali i da ga sada oni tuže jer ga je objavio

Pred Općinskim sudom u Vukovaru danas je trebalo početi suđenje vukovarskom i županijskom vijećniku Pavlu Josiću na temelju tužbe koju je podnijela tvrtka Centar kompetencija za istraživanje i razvoj, a koja je u vlasništvu Vukovarsko-srijemske županije.

– Ta tvrtka tuži me za nanošenje štete, ugleda i klevetanje jer sam u svojstvu gradskog i županijskog vijećnika javno objavio menadžerski ugovor njezina direktora. Prema ugovoru, direktor ima brojna prava poput korištenja automobila, telefona, mogućnost usavršavanja i svega drugoga, ali i posebnu klauzulu u kojoj stoji da ako direktor nije u stanju zaraditi si za plaću, županija će ugasiti tvrtku koju je sama osnovala, a direktora prebaciti na neko drugo radno mjesto u županiji sukladno njegovoj struci i to s istom plaćom koju je imao – rekao je Josić na današnjoj konferenciji za novinare koju je održao ispred zgrade suda. 

Pojasnio je kako je menadžerski ugovor dobio iz Centra za kompetencije na njegov zahtjev, ali i da ga sada oni tuže jer ga je objavio.

Prema njegovim riječima, takvi ugovori, koji štite prava direktora bez obzira na rezultate koje ostvaruju, ne postoje u poslovnom svijetu i vrhunac su drskosti političkih elita. Istaknuo je i kako su političari u Hrvatskoj stvorili raj za sebe i svoje poslušnike.

– Ovu tužbu, kao i ostale koje sam „zaradio“ otkako djelujem kao oporbeni vijećnik, gledam kao nagradu za trud koji dajem za svoj grad i županiju – rekao je Josić.

Današnje suđenje na kraju je ipak odgođeno za lipanj mjesec jer se tužitelji nisu pojavili. Ipak, i pored toga Josiću je podršku došao pružiti i osječki branitelj i dragovoljac Dragutin Pocrnić koji je javnosti poznat kao osoba koja je razotkrila lanac podvođenja djevojčica u osječkom Domu za Odgoj djece.

– Živimo u državi u kojoj mi, građani, mrzimo hrvatsku državu. Ljudi koji progovore o stvarima koje se događaju proganjani su na sve načine i osuđivani, a oni koji bi trebali biti u zatvorima dobivaju odštete. Ovakvih ljudi trebalo bi biti više jer, ako tako ne bude, u kratko vrijeme  izgubit ćemo svoju državu. Dragovoljac sam Domovinskog rata i kao takav, sa svojom obitelji, želim živjeti u državi u kojoj svi normalno žive, a ne da ona bude samo za pojedince, dok su svi ostali robovi onoga što smo mi stvorili – rekao je Pocrnić. 

 

VIDEO: Pogledajte kako je reagirao umirovljeni policijski pas kad mu spomenu - kokain!


 
Ključne riječi

Komentara 2

BF
bf23
13:36 28.04.2021.

Razotkrio lanac podvođenja? Ne sjećam se baš nekog epiloga...

SI
sisavac
11:51 28.04.2021.

jadan nikad nije vidio menadžerski ugovor, pa se čudi odredbama ugovora, pravima direktora. uobičajene su to stvari. pa jel se sjećate sdpove, zokijeve, vlade, kakve je beneficije dala članovima uprave hž-a?! znači, do kraja radnog vijeka ne mogu dobiti manju plaću, na koje ih se god mjesto u željeznicama stavi.. i to vam je bilo ok. nek vam je i dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije