Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM PLENARNE SJEDNICE

Ressler u EU parlamentu: Trebamo omogućiti slobodno kretanje i maknuti nepotrebne restrikcije

Zagreb: Predstavljeni hrvatski zastupnici u EU parlametnu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
28.04.2021.
u 11:38

Slobodno kretanje omogućit će digitalne COVID potvrde putem kojih će putnik moći priložiti potvrdu o preboljenju bolesti, negativnom testu ili pak o cijepljenju

Tijekom plenarne sjednice Europskog parlamenta o mjerama za spas turističke sezone, HDZ-ov zastupnik Karlo Ressler podržao je olakšavanje slobode kretanja i ukidanje nepotrebnih restrikcija kroz uvođene tzv. zelenih putovnica. 

- Tisuće obitelji u Dalmaciji, Istri i ostalim dijelovima Europe žive od svog rada u turizmu, čime financiraju studij djece i razvijaju svoj kraj. Zato 23 milijuna Europljana koji žive od turizma očekuju da napravimo sve što je moguće da spasimo nadolazeću turističku sezonu, kazao je na sjednici. 

Slobodno kretanje omogućit će digitalne COVID potvrde putem kojih će putnik moći priložiti potvrdu o preboljenju bolesti, negativnom testu ili pak o cijepljenju.  

- Trebamo olakšati slobodno kretanje, izbjeći sve nepotrebne restrikcije, osigurati financijsku pomoć za turizam i kroz nacionalne planove oporavka te jasnije označavati epidemiološke rizike po pojedinim regijama. Samo zajedničkim europskim odgovorom možemo spasiti turističku sezonu, ostati globalni turistički lider i nastaviti tako promovirati naš način života, na kojem nam mnogi zavide, zaključio je Ressler.

Uvode se besplatne COVID putovnice

Komentara 2

ZA
Zapadnjak
11:55 28.04.2021.

Zna li netko zasto se zovu "zelene putovnice", ima li to neke veze s time sto su klimatske promjene top tema i pomodno je da sve sto se radi zvuci i izgleda kao dio borbe protiv klimatskih promjena ili postoji neki drugi razlog... nije nikakva provokacija, ironija ili nesto tome slicno, ozbiljno pitanje...

M3
Miške 3
05:14 29.04.2021.

Šeks

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije