Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽAO NAM JE, ALI...'
Povratak na članak

Gradski Ured za obrazovanje o slučaju prvašice Elene: S naše strane nije bilo propusta!

U školi su djelatnici i u poslijepodnevnim satima, majka je mogla otići u školu i javiti se za upis svog djeteta u prvi razred. Mogla je to učiniti i u ponedjeljak u jutarnjim satima, rekla je Mirjana Berislavić iz gradskog Ureda za obrazovanje

Komentari 60

Avatar Le-Freak
Le-Freak
15:30 04.09.2018.

Znaci djete je vec u skoli ali clanak je opet pusten u javnost jer odgovara negativnoj propagandi. I to sve na ledjima djeteta, fuj majko takva, fuj medije takve zlobne.

VL
BE
Bel
15:01 04.09.2018.

Ne, imaju pravo. Svaki savjestan roditelj ce prije priredbe provjeriti da li je dijete na spisku. A a ko je dijete s posebnim potrebama , onda ce to uciniti dva puta. Ova gospodja koja visi po FB i pise duuuugacka pisma ( ne vjerujem da je ona to napisala) je imala vremena ujutro nazvati skolu, otici do skole ili par minuta prije pocetka priredbe priupitati Ravnatelja da li je sve ok. Ili nije mogla? Morala je visiti na fejsu? Ali ne. Zena objavi post, a istog trena SVI portali se raspisu o grozoti koja se dogodila maloj Eleni, koja je hvala Bogu ziva i zdrava i upisana. A koliko je jadne, sitomasne djece bez roditelja ili s jednim roditeljem koji su dosli gladni, tuzni, jadni na upis? A koju rijec o njima? A o nadareni koji su mozda jako siromasni pa cemo biti uskraceni za njihov talent, a kod nas za njih nitko ne mari? Zaista, vrhunska propaganda plus mamina sujeta i silna zelja da javnost obrati pozornost na nju.

VL
Avatar tituš
tituš
15:02 04.09.2018.

Ponavljam, dobro osmišljen i vjerojatno plaćen PR od ministarke ..

VL
RE
reborn
16:10 04.09.2018.

Kažu iz Ureda: "Kad Ured donosi rješenje, ono se dostavlja roditelju. Školi se dostavlja kada rješenje postaje pravomoćno. U roku od 15 dana roditelj ima pravo žalbe na rješenje i ako se ne žali, onda se šalje to rješenje školi da je dijete učenik te škole." Dakle, da li je rješenje doneseno i kojeg datuma? Da li je postalo pravomoćno? Da li je to pravomoćno rješenje dostavljeno u školu? Novinari, gdje su temeljne informacije na osnovu kojih bi bilo očigleno tko je "zaspao"?

VL
DO
domxerex
16:14 04.09.2018.

Novinari i ljevičari uporno razvijaju mentalitet "uvijek je drugi kriv za moje propuste". I onda se čudimo kada mlađahni divljak svojom moćnom preskupom mrcinom pobije ljude na cesti, pješačkom ili u njihovom dvorištu. Čudimo se ministru koji ne želi priznati svoje propuste u reorganizaciji zapuštene hitne službe. Čudimo se kada nadzorne službe (HNB) propuste reagirati u slučaju prezaduživanja tajkuna i njegove moćne kompanije koja ne smoje propasti jer bi previše toga povukla za sobom. Čudimo se kako nitko u tome slučaju nema osjećaj krivnje i svima je uvijek netko drugi kriv. Ne čini vam se da to ima nešto zajedničko sa ovom mamom i njezinom curicom. Učimo djecu da je netko drugi kriv za njihove propuste. NA taj način sigurno nećemo dobiti odgovornu osobu već salonskog političara manipulatora kojem je uvijek netko drugi kriv dok je on čista divota i oličenje popularnosti. Uspješnost rješavanja problema je precijenjena.

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
15:50 04.09.2018.

Tako najlakse do 5 min slave. Objavis pljuvacki komentar da odlazis ili na stetu svoga djeteta i odmah si zvijezda nasih medija koje su usput daleko gore od nase ekonomije i od nasih politicara.

VL
JM
ja-ma
16:34 04.09.2018.

Moje dijete ima disleksiju i tražila sam od Gradskog ureda individualizirani pristup.Ne da sam provjerila u školi je li rješenje stiglo nego sam došla u kontakt sa osobom u svojoj općini gdje rješenja stižu i koji me je po dolasku istog kontaktirao. Otišla sam tamo,uzela rješenje,potpisala da se odričem prava na žalbu te je rješenje automatski postalo pravomoćno i odnijela sam ga u školu-SAMA! Inače bi ga Ured poslao školi,no trajalo bi par dana duže.Ova gospođa je barem prije nego je dovela dijete mogla provjeriti da li je rješenje stiglo u školu.

VL
BE
Bel
15:17 04.09.2018.

Bit emancipacije nije FB koja je najbolje organizirana spijunska mreza ikad ( bu da le objavljuju sve i svasta ne bi li bili popularni). Bit emancipacije je ravnopravnost. Meni ne smeta sto gospodja lajka, komentira, sebi momke bira, ali neka za svoje propuste ne krivi druge. Mogla je zvati skolu, ici u skolu prije pocetka predstave, ili barem pet minuta prije javiti se Ravnatelju i provjeriti. Pogrijesila je, no problem. Ali neka svoju gresku prizna, i neka ne krivi druge. Iako mislim da ona nije to pisala i da je to medijski orkestrirano ( ima vise dokaza u prilog tome). Nadalje, roditelji koji su savjesni i koji rade sto u kuci, sto na poslu, jednostavno nemaju vremena za piz da ri. Je na FB. Nemaju! Cak i ako nemaju princeze i princeve s posebnim potrebama. Ja sam sada tesko bolesna, ali kad radim, uspijem odspavati svega 4 sata. Bez fejsa. Nisam uhljeb, na moju veeeeliku zalost. Zivot bi mi bio bolji.

VL
DU
Deleted user
15:14 04.09.2018.

Bome, sudjelujem u komentiranju na brojnim portalima, al najgori partijski š se uvjerljivo okuplja ovdje.

VL
DU
Deleted user
17:31 04.09.2018.

Opet mediji iz jedne nespretnosti, navodno jedne pripravnice, prave katastrofičnu priču. Dijete je upisano i sve je u redu. Bila je i isprika iz gradskog poglavarstva ili ministarstva zbog malog nesporazuma i što sad? Treba nekoga razapeti i tražiti nečijuu glavu. Nemojte stalno stvarati apokaliptičnu atmosferu u društvu.

VL
DU
Deleted user
16:13 04.09.2018.

Moji su (sin i snaha) upisali djevojčicu u prvi razred. I to traje danima...da ne kažem mjesecima. Od liječničkog ...samog upisa ...odlaska u školu u ljetnim danima (gdje su na oglasnoj ploči vidjeli koji je raztred i koje slovo prvog razreda)...pa do roditeljskog prije prvog dana škole ...pa....da ne nabrajam dalje. I sve to bez FB i lajkanja i kukanja po javnim medinjima. Ova mama je neodgovorna , i samim svojim postupcima je nanijela štetu prvenstveno svome djetetu. Ja bih razumio da je negdje u zabačenom kraju, pa nije mogla od silnih obaveza biti uklhjučena,.....ali u Zgb-u s internetskom vezom...ne pogledati gdje to moje djete treba ići prvi dan škole (i to bez obzira na posebne potrebe).....eee mislim da Mama ima posebne potrebe...Tu bi trebala djelovati i socijalna služba.

VL
BE
Bel
15:07 04.09.2018.

I da, zaboravila: slobodno lupajte minuse, Hrvati se dice emocijama a razumne kritike ne zele prihvatiti. Zato jesmo tu gdje jesmo

VL
Avatar nekakav
nekakav
17:00 04.09.2018.

zakon o općem upravnom postupku jasno govori što i kako se radi. to što 'majka' ima više vremena za piskarati po fejsu, a ne pročitati (sa razumijevanjem, dakako) ono što je dobila poštom od gradskog ureda, je njen problem ,a ne problem medija i javnosti. i govori daleko više o njoj, kao osobi i posebno kao majci djeteta sa posebnim potrebama, nego o tamo nekom činovniku. to što je dobila rješenje u petak popodne ima svoje razloge. prva škola na koju su je htjeli upisati je očito bila nespremna pa je postupak malo potrajao. nevažno kolko, al je trajalo. treba procijeniti i dobiti podatke o školi i mogućnostima da se dijete ubaci u neki razred. vama na 'fejsu' je lako, napišete par riječi, isvoje ste rekli, drugi nek se izvlače, odgovaraju ,crvene. jer vi ste roditelj, majka, otac, i uvijek i u svemu ste u pravu! jer samo tražite najbolje za svoje dijete. što se gospođa zbilja nije javila u školu na vrijeme, rano ujutro, pol sata prije...? jel bilo tako teško bar to jutro malo ranije se dići, ne skuhati si kavu i uz mob provesti 145 minuta, već se posvetiti djetetu? ne, ona je došla kao u dućan, i čekala da prozovu i njeno dijete... ja bih sad, inata radi, pitao školu i ured dal je majka dala suglasnost da se dijete upiše u tu školu, tko je pisao i obavijestio školu, da će dijete to i to pohađati baš njihovu školu? radi se o proceduri. dal je škola moćžda upisala dijete bez pravomoćnog rješenja...? i nagradno pitanje, kako je majka znala u koju školu doći, ako je naveden rok?

VL
OB
ObrenM
19:08 04.09.2018.

Ova "majka" se voli eksponirati u javnosti isto kao i majka pok.Drazena.

VL
TH
than
15:31 04.09.2018.

Ori se iz gradskog ureda. Živ, živ, živ... niko nije kriv. Kao i za sve u ovoj državi. Jednostavno. Krivo je more.

VL
BI
biljka
13:58 06.09.2018.

Gradski ured je onda najmanje 15 dana prije pocetka skole trebao roditeljima poslati rjesenje, kako bi se mogli zaliti! Ali ne, kokosi su na g.o. i koga briga. Skolska pedagoska sluzba davno je trebala imati podatke i zapitati se gdjee ce dijete jer jos u proljece se dobiva termin ta lij.pregled i razgovor u skoli s djetetom i roditeljem potpiduju dokumenti. Da ima reda trebali bi platiti kaznu za propuste u obavljanju posla, a dijete/roditelj odstetu za dusevne boli. U prezimenu ravnatelja kojeg ste navodili na kraju nedostaje slovo L.

VL
BL
bljak007
15:57 04.09.2018.

Vidimo da s ničije strane državne ustanove nije bilo nikakvih propusta, samo što je dijete ostalo samo, jadno i povrijeđeno na hodniku. Kako imate uopće obraza dati takvu izjavu. Sramota sramote.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
17:08 04.09.2018.

Ako rješenje nije bilo pravomoćno na prvi dan škole, to znači da je gradski ured zakasnio s izdavanjem rješenja.

VL
DU
Deleted user
15:12 04.09.2018.

hahahahahahahaha......zato ima hrvata više izvan hrvatske negu u hrvatskoj.....zbog nepogrešive birokracije.......hahahahahahahaha

VL
Avatar sindarela
sindarela
16:15 04.09.2018.

U nas je sve i uvijek po zakonu policija premlati čovjeka po zakonu hitna stiže na mjesto nesreće flasterom po zakonu pa onda nam zakoni ne vrijede ni pišljiva boba ali me nimalo ne čudi ako znam da je mnoge zakone pisao gospodin Šeks zvan 🦉

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.