Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽAO NAM JE, ALI...'

Gradski Ured za obrazovanje o slučaju prvašice Elene: S naše strane nije bilo propusta!

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
04.09.2018.
u 14:36

U školi su djelatnici i u poslijepodnevnim satima, majka je mogla otići u školu i javiti se za upis svog djeteta u prvi razred. Mogla je to učiniti i u ponedjeljak u jutarnjim satima, rekla je Mirjana Berislavić iz gradskog Ureda za obrazovanje

O slučaju malene Elene koja nije upisana u prvi razred Osnovne škole Ivana Meštrovića u Zagrebu, a što je na Facebooku podijelila njezina majka Ana Vujnović, oglasio se i gradski Ured za obrazovanje.

Oni tvrde kako nisu odgovorni za taj propust iako majka kaže kako su joj rekli da će obavijestiti školu o upisu njezine kćeri.

– Što se tiče grada Zagreba, odnosno Ureda za obrazovanje, nije učinjen nikakav formalno-pravni propust. Žao mi je što je došlo do takve situacije, no u dogovoru s roditeljima i ravnateljem škole djevojčica je upisana jučer i danas je na nastavi, rekla je Mirjana Berislavić iz gradskog Ureda za obrazovanje.

– U školi su djelatnici i u poslijepodnevnim satima, majka je mogla otići u školu i javiti se za upis svog djeteta u prvi razred. Mogla je to učiniti i u ponedjeljak u jutarnjim satima – rekla je ona i pojasnila:

– Kad Ured donosi rješenje, ono se dostavlja roditelju. Školi se dostavlja kada rješenje postaje pravomoćno. U roku od 15 dana roditelj ima pravo žalbe na rješenje i ako se ne žali, onda se šalje to rješenje školi da je dijete učenik te škole. Mi smo danas imali razgovor s roditeljima djevojčice, pokazali su veliko razumijevanje i zahvalili na svemu što smo zajedničkim naporom učinili. Ispričali smo se što se očekivalo da će naš ured obavijestiti školu. Naša isprika još jednom svima, nadajmo se da se to više neće dogoditi, a maloj Eleni želimo da se uklopi u razred.

Ravnatelj Osnovne škole Ivana Meštrovića Milivoj Mager kaže kako nisu mogli upisati djevojčicu u školu jer nisu ni znali da ona postoji.

– Otkad je svijeta i vijeka, roditelji upisuju djecu u školu. Mi, čim smo doznali da to dijete postoji i da je upućeno u našu školu od Gradskog ureda,.u roku od pet minuta smo ga upisali. Žao mi je što dijete nije prozvano, ali nije ni moglo jer nismo znali da postoji. Ali eto, dijete je bilo na priredbi – rekao je.

Komentara 60

Avatar Le-Freak
Le-Freak
15:30 04.09.2018.

Znaci djete je vec u skoli ali clanak je opet pusten u javnost jer odgovara negativnoj propagandi. I to sve na ledjima djeteta, fuj majko takva, fuj medije takve zlobne.

BE
Bel
15:01 04.09.2018.

Ne, imaju pravo. Svaki savjestan roditelj ce prije priredbe provjeriti da li je dijete na spisku. A a ko je dijete s posebnim potrebama , onda ce to uciniti dva puta. Ova gospodja koja visi po FB i pise duuuugacka pisma ( ne vjerujem da je ona to napisala) je imala vremena ujutro nazvati skolu, otici do skole ili par minuta prije pocetka priredbe priupitati Ravnatelja da li je sve ok. Ili nije mogla? Morala je visiti na fejsu? Ali ne. Zena objavi post, a istog trena SVI portali se raspisu o grozoti koja se dogodila maloj Eleni, koja je hvala Bogu ziva i zdrava i upisana. A koliko je jadne, sitomasne djece bez roditelja ili s jednim roditeljem koji su dosli gladni, tuzni, jadni na upis? A koju rijec o njima? A o nadareni koji su mozda jako siromasni pa cemo biti uskraceni za njihov talent, a kod nas za njih nitko ne mari? Zaista, vrhunska propaganda plus mamina sujeta i silna zelja da javnost obrati pozornost na nju.

Avatar tituš
tituš
15:02 04.09.2018.

Ponavljam, dobro osmišljen i vjerojatno plaćen PR od ministarke ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije