Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitica

Gradska poduzeća zatrpana molbama - radili bi bilo što

'podravina i bilogora, virovitica, 20.04.2010. cak pet stotina viroviticana htjelo bi raditi u gradskoj cistoci, komunalcu flori snimila: marija lovrenc'
'Marija Lovrenc/VLM'
20.04.2010.
u 16:20

Na natječaj za NKV čistačicu u poduzeću Plin VTC javilo se čak petnaest zainteresiranih

Sigurna plaća, plaćeno bolovanje, slobodni dani te kolektivni ugovor prema kojemu radnik ne može bezrazložno dobiti otkaz samo su neki od uvjeta u kojima bi voljelo raditi više od šest stotina ljudi koji su poduzeća u vlasništvu Grada ili ona koja povezuju s gradskom upravom zatrpali molbama i životopisima u nadi da će se naći jedno radno mjesto viška baš za njih.

Rade, a traže posao

Najviše molba primila je Flora, zadužena za većinu komunalnih poslova u gradu, u kojoj želi raditi čak 560 osoba, od čega 311 sa srednjom školom i 36 za završenim fakultetom.

- Devedeset posto molba koje dobivamo završavaju riječima da bi u Flori radili bilo što, pa i kao čistači ulica. Svaki peti koji nam se javi nije nezaposlen, nego radi u drugim poduzećima, ali mu se naši radni uvjeti čine boljima pa bi prešao raditi kod nas istog dana kada se ukaže prilika - kaže Vladimir Šušak, upravitelj Flore, koja sa oko 120 zaposlenih ima tridesetak različitih vrsta zanimanja u okviru svoje komunalne djelatnosti.

Ima što slobodno?

U Virkomu, zaduženom za sustav vodoopskrbe i odvodnje, ističu da im se svakodnevno javljaju građani pitajući za slobodno radno mjesto.

- Imamo 44 zaposlena i više ne zapošljavamo nove djelatnike, iako interesa ima. Većina naših radnika su zanimanja sa srednjom stručnom spremom, ali i inženjeri, strojari, programeri i računovođe, odnosno svi profili zanimanja - ističe Zdravko Per, direktor Virkoma.

Zvonko Kožnjak, direktor novog poduzeća Plin VTC, ističe kako je zanimanje za svakim radnim mjestom najbolje došao do izražaja u natječaju za NKV radno mjesto čistačice - primili su čak petnaest molba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije