Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split uoči Pridea

Građanska inicijativa zakasnila jedan dan s prijavom okupljanja

nenasilje,split
Tino Jurić/Pixsell
06.06.2012.
u 19:35

Splitska je policija Građanskoj inicijativi za obranu rive, koja je najavila svoj skup u subotu u 13 sati na rivi, odgovorila kako bi za skup, za koji zahtjev nije predan pet dana prije, trebale biti posebne okolnosti.

– Imamo povorku ponosa i ništa više. Ne treba dolijevati ulje na vatru jer svi koji to rade, rade loše. Zato sada neću učenicima govoriti o idućoj suboti nego o nenasilju općenito –izjavio je Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova koji je govorio pred splitskim učenicima koji su sudjelovali u kampanji protiv nasilja u organizaciji UNDP-a i MUP-a.

U splitskom HNK odigrana je predstava "Nasilje – za nasilje nema opravdanja", a tom prilikom glumac Zijah Sokolović proglašen je UNDP-ovim ambasadorom za nenasilje i toleranciju.

– Rado bih sudjelovao u Gay paradi, ali mi obveze ne dopuštaju. Umjetnost postoji da bi se stvari sagledale iz drugog kuta, a nije bitno slažeš li se s nečim ili ne. Svi smo različiti, a svi smo isti – poručio je Sokolović.

Luisa Vinton, stalna predstavnica UNDP-a, također neće biti na splitskoj paradi, ali smatra da je najavljen dolazak petero ministara sasvim dovoljan. Inače, splitska je policija Građanskoj inicijativi za obranu rive, koja je najavila svoj skup u subotu u 13 sati na rivi, odgovorila kako bi za skup, za koji zahtjev nije predan pet dana prije, trebale biti posebne okolnosti. Upozoreni su da se u isto vrijeme na rivi održava parada te da, žele li održati svoj skup, moraju potražiti drugo mjesto. Građanska inicijativa treba se očitovati do četvrtka popodne.

Splitsko Gradsko vijeće s tematske sjednice o Hajduku poslalo je dopis MUP-u u kojim ih upozoravaju da nisu dali odobrenje za okupljanje na rivi nego na Prokurativama te da neće snositi nikakvu odgovornost.

Komentara 6

BE
belimo
20:11 06.06.2012.

Neka se nebo otvori i sasuje kišu i led u pravom trernutku........

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
21:01 06.06.2012.

'Ne treba dolijevati ulje na vatru jer svi koji to rade, rade loše...' ... Tako veli đon-obraz Ostojić, a upravo on i njegova kamarila najviše raspiruju tu vatru i krše zakone donesene od strane demokratski izabrane vlasti

OK
okus
23:57 06.06.2012.

Splicani - zatvorite sve kafice, trgovine i radnje na rivi u to vrijeme. Spustite rolete, zatvorite skure, otidite na kavu negdje drugdje. Ostavite im cijelu rivu neka budu tamo sami. Pa nek se sebi ponose.Skup s ministarskom kamarilom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije