Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Građani žele znati kamo će ići smeće

'12.01.2010., Varazdin - Varazdinsko smece jos uvijek nema rijeseno zbrinjavanje pa se pakira u velike bale Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
09.04.2013.
u 11:00

Mještani Gornjeg Kućana pak žele znati zašto je u MBO tvornici izbio požar, no Ministarstvo im je odbilo dati informaciju

To što je Univerzal ponovno dobio koncesiju za zbrinjavanje varaždinskog novonastalog komunalnog otpada bio je šok za građane Biškupca i Brezja i povod osnivanju udruge - rekao je predsjednik ekološke udruge Eko Breza Robert Podolnjak. Udruga je osnovana u srijedu 3. travnja, a zasada broji 40-ak članova koji prvenstveno žele znati kamo će ići varaždinski otpad.

- Univerzal je izgubio dozvolu za odvoz otpada u Općinu Davor, a na pitanje ima li dogovor s kojom drugom deponijom gradonačelnik Goran Habuš nije znao dati odgovor. Ipak, i dalje je Univerzal izbor Grada za koncesionara, a ne primjerice Varkom koji ima tu dozvolu - upozorava Podolnjak koji smatra da se činjenica da Varkom ima dozvolu za odvoz otpada u Davor skrivala od javnosti.

- Građani se boje, ali teško im je kao pojedincima. Preko udruge ćemo zato poduzeti sve moguće i zakonom dozvoljene radnje kako bi zaštitili okoliš, vodu i zrak - kazao je Podolnjak dodavši da građani mjesecima upozoravaju i da se u MBO tvornici nešto događa. Radi se o mještanima Gornjeg Kućana koji tvrde da i dalje čuju buku u noćnim satima koja dopire iz tvornice MBO u Brezju. Podsjetimo, mještani su se zbog buke, ali i zbog požara koji je buknuo u siječnju u MBO tvornici, već žalili sanitarnoj inspekciji, no žalba je prošla bez učinka. Nakon toga tražili su da im Ministarstvo zaštite okoliša dostavi informacije o razlozima požara u MBO tvornici, koji je buknuo u siječnju, no Ministarstvo im je taj zahtjev odbilo. Na sve to zabrinuti mještani upozoravaju u dopisu koji su potpisali kao \"grupa građana MO Gornji Kućan\", a koji je stigao i u našu redakciju. Mještani se pitaju što prikrivaju inspekcijske službe vezano za požar u MBO tvornici. Obrazloženju iz T7 VIS-a, da je požar sastavni dio tehnološkog procesa - ne vjeruju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije