Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Miklenić:

'Građani su kaznili vlast, no to ne znači bezuvjetnu potporu oporbi'

miklenić (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
21.05.2013.
u 08:00

Rezultati u manjim gradovima potvrdili da građani cijene kvalitetu kandidata, a ne njihovu političku opredijeljenost.

I u vrhu Katoličke crkve u Hrvatskoj s pažnjom su pratili rezultate lokalnih izbora.

– Rezultati prvoga kruga lokalnih izbora na razini općina i manjih gradova uglavnom su potvrdili da građani procjenjuju stvarnu kvalitetu kandidata i da im iskazuju svoje povjerenje ne gledajući previše na njihovu političku ili ideološku opredijeljenost. To je dobar znak jer to potvrđuje postojanje svijesti o općemu dobru svoje lokalne zajednice. U većim gradovima puno je bila važnija politika i ideologija pa su birači, kad nisu imali kandidata po svojoj mjeri, glasovali bilo protiv dosadašnjih ljudi na vlasti, bilo protiv onih za koje ne bi željeli da dođu na vlast – rekao nam je glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić.

– Gledajući pak na nacionalnoj razini, već prvi krug lokalnih izbora pokazao je da vladajuća Kukuriku koalicija ne uživa potporu većine hrvatskih građana. Iskazujući nezadovoljstvo lošim upravljanjem zemljom mnogi građani željeli su vladajuću koaliciju kazniti davanjem svoga glasa glavnom opozicijskom bloku jer je to još jedini način da se vladajući kazne. Stoga takvi glasovi ne znače bezuvjetnu potporu glavnom opozicijskom bloku. Naime, takvu potporu taj blok tek treba zaslužiti puno angažiranijim zauzimanjem za legalne i legitimne hrvatske nacionalne ciljeve i interese i za suradnju s drugim državama na načelima pravde, istine i partnerstva – kaže Miklenić.

Sve o lokalnim izborima pratite u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije