Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORAH:

'Građanski odgoj treba biti sastavni dio obveznog obrazovanja kao školski predmet'

škola
Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
09.07.2014.
u 14:59

Dodaju kako se novi predmet ne smije mehanički priključivati drugim sadržajima radi pukog odašiljanja političko-promidžbene poruke, već da se mora smisleno i balansirano integrirati u slijed i okruženje drugih s njime povezanih obrazovnih sadržaja

ORaH se oglasio priopćenjem u kojem su iznijeli stav stranke o građanskom odgoju. 

- Građanski odgoj treba biti sastavni dio obveznog obrazovanja kao školski predmet ugrađen u školske programe, a ne međupredmetna tema koja će biti „svačija obveza, a ničija odgovornost“-smatra ORaH. 

Dodaju kako se novi predmet ne smije mehanički priključivati drugim sadržajima radi pukog odašiljanja političko-promidžbene poruke, već da se mora smisleno i balansirano integrirati u slijed i okruženje drugih s njime povezanih obrazovnih sadržaja, uz uvažavanje spoznajnorazvojnih osobitosti učenica i učenika u danoj fazi njihova sazrijevanja te na način oslobođen unaprijed zadanih ideoloških predznaka.

>> Građanski odgoj neće biti poseban predmet

Komentara 7

PE
perfa57
18:11 09.07.2014.

ORAH = SDP

DU
Deleted user
18:40 09.07.2014.

Iz škola treba izbaciti vjeronauk budući nije dao nikakve rezultate a treba uvesti građanski i zdravstveni odgoj.

DU
Deleted user
20:55 09.07.2014.

prvo treba poslati roditelje na svekoliki odgoj ..........!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije