Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA BANOVINI POTRES

Građane uznemirilo probijanje zvučnog zida i potres: 'Došlo je do duge tutnjavine'

U sklopu zajedničkih vojnih vježbi Hrvatske i Francuske MiG-ovi presreli Rafale te ih otpratili do do Zračne luke "Franjo Tuđman"
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
17.10.2022.
u 17:22

Naime, probijanje zvučnog zida očekivalo se na području šest hrvatskih županija - zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske te Virovitičko-podravske županije

Građane nekoliko županija u poslijepodnevnim je satima uznemirio zvuk ''jake eksplozije'' i buke. Kao što je ranije i najavljivano, radi se o probijanju zvučnog zida pilota koji danas odrađuju redovne letačke aktivnosti u sklopu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

''U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u ponedjeljak 17. listopada 2022. godine u periodu od 10 do 18 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida'', stoji u priopćenju najavljenog za danas.

Naime, probijanje zvučnog zida očekivalo se na području šest hrvatskih županija - zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske te Virovitičko-podravske županije.

Desetak minuta prije 16 sati, brojni građani na ovim područjima, ali i šire, osjetili su jaku eksploziju.

''U Gornjoj Bistri se jako čulo i osjetilo'', prijavili su građani, kao i na području Zagreba, Brezovice, Oroslavja, Donje Stubice, Križevaca, Novog Marofa...

''Probijanje zvučnog zida... Danas je bilo na radiju da se očekuje probijanje zvučnog zida'', objasnili su korisnici, dok su iz Ministarstva obrane pozvali na razumijevanje. 

Potres na Banovini

Odvojeno, Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je kako je došlo do potresa jačine 1.8 po Richteru u 16:59 sati. 

EMSC je objavio kako je epicentar potresa bio četiri kilometra od Lekenika u Sisačko-moslavačkoj županiji i to na dubini od dva kilometra.

''Nije dugo. Došlo je do duge tutnjave, zvonilo je posuđe i prozori'', prijavili su korisnici u Petrinji.

>> VIDEO Novi napadi na Kijev, odjekuju eksplozije. Guverner Luhanska: 'Rusi brišu oslobođena mjesta s lica zemlje'

Komentara 6

Avatar zidam spremno
zidam spremno
18:00 17.10.2022.

Takve vjezbe raditi uz desnu obalu Dunava na potezu Batina-Ilok. I nazad.

DI
dino85
18:57 17.10.2022.

Kome to treba, zar je teško doletheti do Jadrana i onda probijati zvučni zid a ne nad Zagrebom. Poslije svake detoonacije, još je veća vjerojatnost da dio starih fasada već načeti potresom nekome pane na glavu. Zar premijer nebi trebaoo malo ministru reći koju?

Avatar Bill Carson
Bill Carson
18:08 17.10.2022.

U županijama oko Zagreba se često probija zvučni zid. Čemu čuđenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije