Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDJE JE IMOVINA

Grad Varaždin udio u Tehnološkom parku darovao Koprivnici?

tehnološki park
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
26.11.2014.
u 11:00

Iako je još u travnju 2013. godine Goran Habuš na Skupštini pojašnjavao tko će biti pravni sljednik Veleučilišta, danas o svemu šuti

Kamo je nestala imovina Grada Varaždina, odnosno vlasnički udio koji je Grad imao u Tehnološkom parku Varaždin kroz varaždinsko Veleučilište, koje je pripojeno koprivničkom Medijskom sveučilištu i time prestalo postojati?

Skupi najam

To je pitanje postavio na zadnjoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća vijećnik HSLS-a Željko Bunić, koji je upozorio i kako Grad godišnje daje 120.000 kuna za najam Microsofta u Tehnološkom parku, a od njega nema nikakve koristi.

Gradonačelnik Goran Habuš na to je kazao kako se ugovor s Microsoftom neće produljivati, dok na pitanje gubitku udjela Grada u Tehnološkom parku nije rekao ništa, iako je to pitao i vijećnik HRAST-a Željko Cecelja.

Gradonačelnika smo i mi još prošli tjedan pitali isto i iako nam je obećano da ćemo “sve relevantne informacije dobiti početkom ovog tjedna”, do zaključenja broja u redakciju nije stigao odgovor.

Direktor Tehnološkog parka Andrija Petrović kazao nam je, pak, kako je i sam postavio to pitanje na Skupštini održanoj u travnju prošle godine. Dekan tadašnjeg Veleučilišta Marin Milković i gradonačelnik Habuš rekli su tada kako će pravni sljednik Veleučilišta biti Medijsko sveučilište, koje će s vremenom promijeniti ime (u Sveučilište Sjever).

Kako je Veleučilište 27. prosinca 2013. godine uistinu i pripojeno Medijskom sveučilištu, i njegovih 33 posto vlasništva prešlo je valjda iz ruku Grada Varaždina u tvrtku Media Uni, koja je osnivač Medijskog sveučilišta.

Osnivači te tvrtke su, prema podacima iz sudskog registra, Grad Koprivnica i tvrtka VELV d.o.o., čiji je osnivač Varaždin. Podsjetimo, Tehnološki park osnovali su 2007. godine Grad Varaždin, varaždinsko Veleučilište te Sveučilište u Zagrebu, svaki s 33 posto vlasničkog udjela.

Međutim, kako je pravni sljednik Veleučilišta Medijsko sveučilište, čiji su osnivači Koprivnica i Varaždin kroz tvrtku VELV, pitanje je da li se i imovina Veleučilišta dijeli napola.

Donacije i dotacije

- Je li i 33 posto udjela Tehnološkog parka podijeljeno napola i je li 16,6 posto parka darovano? – pita Bunić, koji je upozorio i kako Tehnološki park povećava plaće iako se financira iz donacija.Upozorio je i kako Tehnološki park nema Nadzorni odbor, a ima prihode od četiri i pol milijuna kuna.

Direktor A. Petrović na to kaže kako se Tehnološki park financira preko europskih projekata te da ne vidi potrebu Nadzornog odbora za tvrtku sa šest zaposlenika. Kazao je i kako je točno da plaće zaposlenika rastu, ali i da je njemu od 2007. godine samo padala.

Komentara 2

SB
Sinisa_Bosanac
12:08 26.11.2014.

Ista sam pitanja postavio u svibnju ove godine na sjednici gradskog vijeca Koprivnice. Pored toga gospodin Milkovic izjavio je da prilikom integracije veleucilista sa sveucilistem nije bilo prijenosa imovine.

SB
Sinisa_Bosanac
12:10 26.11.2014.

Pored toga ako drzava sveuciliste proglasi javnim to jest ako drzava postane osnivac sveucilista onda ce ovih 33% vlasnistva nad tehnoloskim parkom pripasti drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije