Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt u osijeku

Grad, Sveučilište i Poduzetnički inkubator BIOS - zajedno za 'Tehnološki park Osijek'

ivica vrkić (1)
Davor Javorović/PIXSELL
29.12.2014.
u 15:46

Vrijednost projekta se procjenjuje na oko 40 milijuna kuna, a cilj je podrška razvoju inovacija, znanja i tehnologija povezivanjem znanstveno istraživačkih i obrazovnih institucija, poduzetnika i poduzetničkih institucija.

Potpise na Sporazum o suradnji na pripremi projekta "Tehnološki park Osijek" danas su stavili predstavnici grada Osijeka, Sveučilišta Josipa Juraj Strossmayer i Poduzetničkog inkubatora BIOS.

Vrijednost projekta se procjenjuje na oko 40 milijuna kuna, a cilj je podrška razvoju inovacija, znanja i tehnologija povezivanjem znanstveno istraživačkih i obrazovnih institucija, poduzetnika i poduzetničkih institucija. Tehnološki park bi se trebao, kako je rekao rektor osječkog Sveučilišta Željko Turkalj, izgraditi na prostoru osječkog Kampusa. Tamo bi Sveučilište osiguralo zemljište, grad bi pripremio projektnu dokumentaciju dok bi svi zajedno sudjelovali u prijavi projekta za novac iz EU fondova. S izgradnjom Tehnološkog parka trebalo bi se započeti 2016. godine, ako se pravodobno odrade sve pripremne faze.

- Grad i Bios ostvarili su već dva slična projekta sredstvima EU fondova dok je treći u realizaciji, a to će biti odlične reference i za ovo - napomenuo rektor Turkalj. Dok je direktor BIOS-a Jean-Pierre Maričić rekao kako je ovo nastavak suradnje s osječkim Sveučilištem koji bi trebao "rezultirati transferom znanja i novih tehnologija", ali i praktičnom suradnjom znanstvenika s osječkih fakulteta i poduzetnika, osječki gradonačelnik Ivan Vrkić dodao je kako se tu radi o sinergijskom povezivanju Grada, Sveučilišta i poduzetnika.

- Cilj je okupljanje znanstvenika s osječkog Sveučilišta i poduzetnika kako se mladi ljudi više ne bi obrazovali za Zavod za zapošljavanje nego za radna mjesta - poručio je Vrkić.

>>Branko Hrg: Od Europe smo dobili 40 milijuna kuna i dobit ćemo još

>>Grad Varaždin udio u Tehnološkom parku darovao Koprivnici?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije