Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMOGRAFSKA MJERA

Grad Kutina razveselio roditelje: Vrtići od prvog rujna će biti 60 posto jeftiniji

Započeli novi upisi u dječje vrtiće
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
16.07.2021.
u 14:06

Tako će u novoj pedagoškoj godini roditelji plaćati samo hranu kroz račun za dječji vrtić, za one dane kada su djeca u vrtiću, dok će režijski trošak plaćati Grad Kutina.

Gradsko vijeće Grada Kutine održalo je posljednju sjednicu prije ljetne stanke na kojoj je izglasana odluka o smanjenju cijene vrtića za režijske troškove od 1. rujna.

 Tako će u novoj pedagoškoj godini roditelji plaćati samo hranu kroz račun za dječji vrtić, za one dane kada su djeca u vrtiću, dok će režijski trošak plaćati Grad Kutina.

Smanjenje računa iznosi 60 posto tj. umejsto dosadašnjih 610 kn roditelj će plaćati 239 kuna što iznosi 40 posto ranijih troškova roditelja.

"Tako će u novoj pedagoškoj godini roditelji plaćati samo hranu kroz račun za dječji vrtić, za one dane kada su djeca u vrtiću, dok će režijski trošak plaćati Grad Kutina. To je prvi korak rasterećenja, a o toj smo temi razgovarali s drugim gradovima kojih nema puno, da vidimo njihova iskustva. Na godišnjoj razini Grad Kutinu to će koštati 3,5 mln kn”, ističe gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije