Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad Koprivnica podnio je zahtjev Vrhovnom sudu za reviziju presude o uknjižbi K. Ivanca na zemljište

Grad i K. Ivanec spore se zbog uknjižbe zemljišta

26.03.2009.
u 18:27

Dva dana nakon sjednice Županijskog poglavarstva još su aktualne rasprave suprotstavljenih strana o Regionalnom centru za gospodarenje otpadom i osnivanju trgovačkog društva Piškornica d.o.o.

Ponovimo, na sjednici je istaknuto kako smeće iz drugih županija neće dolaziti na Piškornicu prije izgradnje mehaničko-biološkog sustava obrade te kako palionica neće biti građena.

Registracija
Župan Darko Koren izjavio je da će trgovačko društvo vjerojatno biti upisano u sudski registar već početkom sljedećeg tjedna, a v.d. ravnatelja Piškornice Nedo Cepić tvrdi da će tvrtka sve potrebne dokumente i dozvole za rad dobiti na proljeće sljedeće godine.

S druge strane, gradonačelnik Zvonimir Mršić tvrdi da će tuđe smeće na Piškornicu doći vrlo skoro, pozivajući se na Sporazum o preuzimanju komunalnog otpada koji su za razdoblje od 15 godina potpisali Javna ustanova za gospodarenje otpadom i Grad Varaždin. Te tvrdnje župan Koren ponovo oštro odbacuje.

Podsjetimo, Javnu ustanovu osnovali su Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija te 15 gradova SZ Hrvatske s namjerom rješavanja odlaganja komunalnog i neopasnog otpada na lokaciji Piškornica.

U međuvremenu je Općina Koprivnički Ivanec podnijela zahtjev Općinskom sudu u Koprivnici za upis u vlasništvo spomenutog zemljišta, koje je do tada bilo upisano kao državno vlasništvo, što je Sud i odobrio. Nakon tog rješenja Grad je tužio Općinu tražeći da se Koprivnica upiše kao vlasnik zemljišta, što su i Općinski i Županijski sud odbili, pa je Grad, po Mršićevim riječima, podnio zahtjev za reviziju presude Vrhovnom sudu.

Što s Ustanovom?
Još nije poznato koja će biti buduća uloga Javne ustanove nakon što će, po svemu sudeći, njezine sadašnje funkcije preuzeti trgovačko društvo Piškornica d.o.o.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije