Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODOBREN PROJEKT

Grad Bjelovar želi u idućih nekoliko godina osigurati energetsku samodostatnost

Bjelovar: Dario Hrebak potvrdio novi mandat gradonačelnika
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
19.03.2022.
u 20:35

Službeno je odobren geotermalni projekt vrijedan 3,4 milijuna eura, financiran od strane norveškog i islandskog fonda

Odlične vijesti za Bjelovar stigle su iz ministarstva Regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Naime, službeno je odobren geotermalni projekt vrijedan 3,4 milijuna eura, financiran od strane norveškog i islandskog fonda. Riječ je o projektu ”Povećanje kapaciteta za proizvodnju geotermalne energije – Infrastrukturni radovi na bušotini Korenovo GT–1 kojim će se dodatno istražiti i formirati bušotina.

Hrebak: Geotermalnom energijom želimo grijati Bjelovar

– Ovo je povijesni dan za Grad Bjelovar! Mislim da još uvijek nismo svjesni koliko je ovaj projekt važan, pogotovo u svjetlu ludovanja cijena energenata. Grad Bjelovar ide u smjeru da u idućih nekoliko godina osigura energetsku samodostatnost i neovisnost cijelog grada. Što se tiče konkretnog projekta, Bjelovar ima potencijal da napravimo još tri do četiri ovakva projekta kojima bismo grijali grad. S ovim projektom planiramo izgraditi toplanu koja će grijati gospodarsku zovu Veliko Korenovo, Bjelovarski sajam, Bjelovarske toplice i buduće plastenike. Već imamo i potencijalne investitore koji žele takvu vrstu energije koristiti za visokoprofitabilnu poljoprivrednu djelatnost uzgoja povrća. Pokušajte samo zamisliti 80 hektara zemlje pored brze ceste za koju će energenti biti praktički besplatni. Ovo je i poruka svim poduzetnicima koji žele ulagati u Hrvatsku ali možda nisu ni sami još sigurni točno gdje. Neka slobodno dođu u Bjelovar jer će njihova kuna ovdje vrijediti više i višestruko će im se isplatiti ulaganje. Također sam siguran da će u idućih 10 godina poslovna zona će biti puna – prenio je Regionalni portal bjelovar.live izjavu Daria Hrebaka, bjelovarskog gradonačelnika.


 
Ključne riječi

Komentara 3

DI
Dingač
22:42 19.03.2022.

još jedan nesposobni korumpirani političar hvali se tuđim novcem. u Bjelovaru sve propada. ceste su razbijene kao da su jučer po njima padale granate ...pročelja na zgradama su iz srednjeg vijeka. ovog treba hitno strpati u zatvor.

NO
nogogaz
00:21 20.03.2022.

Bjelovar, prvi grad u CRO i u svijetu! CRO je Božja zemlja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije