Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ILEGALNE MIGRACIJE

Grabar- Kitarović: 'Odbacujem pokušaj reinterpretiranja mojih izjava'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
16.07.2019.
u 13:34

To su činjenice koje nikakve igre riječi, krivi prijevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti, poručila je Grabar- Kitarović.

Oštro odbacujem pokušaj reinterpretiranja izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Nakon što su švicarski i drugi mediji objavili kako je  "u izjavi za švicarsku javnu televiziju SRF priznala je da Hrvatska provođenjem push-backa (vraćanja preko granice u BiH) krši međunarodno pravo kada je riječ o postupanju prema migrantima i da hrvatska policija koristi nasilje nad migrantima", oglasila se i sama predsjednica proučivši kako je riječ o izvlačenju njezinih izjava iz konteksta.

– Želim istaknuti kako hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU  pri sprečavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstava prisile prema prekršiteljima zakona primjenjuje u najmanjoj mogućoj mjeri koja je neophodna za zaštitu sigurnosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadaća. Sigurnost je temeljni uvjet stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim time jedna od mojih ključnih zadaća. To su činjenice koje nikakve igre riječi, pogrešni prijevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti – poručila je Grabar- Kitarović.

Komentara 59

BO
Bongo
14:12 16.07.2019.

Jel se može u Švicarsku ući ilegalno?

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:45 16.07.2019.

Bravo predsjednice! Mediji su zlo to narod dobro zna, da smo ih slusali jos uvijek bi vladali Josipovic i Milanovic, drzava propala. Drugi mandat siguran.

MI
mirotvorac
14:04 16.07.2019.

Iva Puljić prvo ušutkaj one koji su mijenjali Hrvatski Ustav da bi zaštitili ubice a zatim vratiti narodu 80 milijardi kuna što su ih zadužili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije