Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grabar- Kitarović: 'Odbacujem pokušaj reinterpretiranja mojih izjava'

To su činjenice koje nikakve igre riječi, krivi prijevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti, poručila je Grabar- Kitarović.
16. srpnja 2019. u 13:34 59 komentara 2390 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Oštro odbacujem pokušaj reinterpretiranja izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Peter Szijjarto Mađarski ministar Szijjarto optužio Bruxelles da "otvoreno potiče" krijumčarenje ljudima

Nakon što su švicarski i drugi mediji objavili kako je  "u izjavi za švicarsku javnu televiziju SRF priznala je da Hrvatska provođenjem push-backa (vraćanja preko granice u BiH) krši međunarodno pravo kada je riječ o postupanju prema migrantima i da hrvatska policija koristi nasilje nad migrantima", oglasila se i sama predsjednica proučivši kako je riječ o izvlačenju njezinih izjava iz konteksta.

Kolinda Grabar Kitarović na Pulskom festivalu Predsjedničin dojam Kolinda Grabar Kitarović: Vrlo sam emotivno doživjela "Generala"

– Želim istaknuti kako hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU  pri sprečavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstava prisile prema prekršiteljima zakona primjenjuje u najmanjoj mogućoj mjeri koja je neophodna za zaštitu sigurnosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadaća. Sigurnost je temeljni uvjet stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim time jedna od mojih ključnih zadaća. To su činjenice koje nikakve igre riječi, pogrešni prijevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti – poručila je Grabar- Kitarović.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Bongo:

  Jel se može u Švicarsku ući ilegalno?

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Bravo predsjednice! Mediji su zlo to narod dobro zna, da smo ih slusali jos uvijek bi vladali Josipovic i Milanovic, drzava propala. Drugi mandat siguran.

 • mirotvorac:

  Iva Puljić prvo ušutkaj one koji su mijenjali Hrvatski Ustav da bi zaštitili ubice a zatim vratiti narodu 80 milijardi kuna što su ih zadužili.