Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žarko Puhovski:

'Grabar-Kitarović nije spomenula EU, manjine... A najviše nedostaje konkretan program'

Kolinda Grabar-Kitarović objavila kandidaturu za još jedan predsjednički mandat
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/5
02.10.2019.
u 15:11

Ipak je jedan mandat iza nje, trebala je priznati da nije uspjela ostvariti sve što je obećala i trebala je iskoristiti priliku da objasni koji je razlog tome, kaže analitičar

Kolinda Grabar-Kitarović danas je i službeno objavila kandidaturu za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske. Umjesto toga što predsjednica jest rekla, za političkog analitičara Žarka Puhovskog je značajnije ono što nije rekla, a on smatra kako nije spomenula puno toga što je trebala. 

– Nije govorila ništa o hrvatskim institucijama, niti o Europskoj uniji, nije se dotakla vanjske politike, a osim što je spomenula Andreja Plenkovića nije govorila ni o HDZ-u. Nadalje, uopće se nije dotaknula tema kao što su ljudska prava, prava manjina, odnosi sa susjedima… – ističe Puhovski koji smatra da je predsjednica u potpunosti izbjegavala spomenuti bilo što negativno u svome govoru, što nije dobra poruka. 

Ipak je jedan mandat iza nje, trebala je priznati da nije uspjela ostvariti sve što je obećala i trebala je iskoristiti priliku da objasni koji je razlog tome. Mogla je reći da se ipak ne mogu svi problemi riješiti s Pantovčaka, da za neke stvari treba više vremena… – kaže Žarko Puhovski koji dodaje kako je predsjednica javnost trebala obavijestiti i zašto se toliko dugo čekalo na objavu njezine kandidature. No ono što najviše u cijeloj priči nedostaje jest – konkretan program.

– U tom je aspektu ona sličnija Zoranu Milanoviću koji je uštedio na programu tako što je u prvi plan istaknuo svoj karakter. Miroslav Škoro se kao pravi amater u politici jedini ozbiljno pripremio i predstavio program, iako smatram da taj program nije dobar – zaključuje Puhovski. No što onda Kolinda Grabar-Kitarović u svom govoru jest rekla?

– Zapravo je ponavljala ono što je već govorila zadnjih mjesec dana. To su sve općeniti pojmovi poput ljubavi, vjere, patriotizma… – ističe Puhovski koji smatra kako je i njezin slogan "Zato što vjerujem u Hrvatsku" pomalo nespretan.

– U govoru je nekoliko puta pomiješala vjeru u Hrvatsku s vjerom u religijskom smislu, a za predsjednicu nije baš preporučljivo da se stavlja u red radikalnih vjernika – zaključuje Puhovski.

Komentara 48

JO
JOHNNY
15:25 02.10.2019.

Bit će Žarko nije dobro slušao! Kolinda je spomenula sve navedeno, a za sam program istaknula kako će ga izložiti kada započne službena kampanja!

Avatar Croatino
Croatino
15:24 02.10.2019.

Žarko Puhovski sve zna, zasto se on ne kandidira?

PR
Princeza
15:25 02.10.2019.

Ovo je samo kandidatura. Poslije je program. Kraljice nacije po pobjedu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije