Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar Kitarović:

'Čudi me što Vlada nije pričekala službeni zahtjev za preseljenjem u Visoku'

kolinda
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
29.01.2015.
u 14:37

Prije donošenja konačne odluke, izabrana predsjednica imenovat će povjerenstvo koje će pripremiti sveobuhvatnu stručnu analizu

U povodu Odluke Vlade RH o davanju državne rezidencije u Visokoj ulici na upravljanje Uredu predsjednika RH, izabrana predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović pozdravlja spremnost Vlade RH na suradnju, ali i izražava čuđenje zbog trenutka i načina na koji je Odluka donesena, navodi se u priopćenju Kolinde Grabar-Kitarović.

– Ponajprije, Vlada RH trebala je pričekati preuzimanje dužnosti predsjednice 19. veljače 2015. te službeni zahtjev Vladi RH za alternativnu lokaciju Ureda predsjednice RH. Državna rezidencija u Visokoj ulici pritom bi mogla biti jedno od rješenja, prije svega uzimajući u obzir troškove adaptacije objekta, zaštićenog spomenika kulture. Uz tu lokaciju, Državni ured za upravljanje državnom imovinom trebao bi ponuditi i nekoliko alternativnih lokacija, kako bi se iznašlo najkvalitetnije rješenje – poručuju iz njena ureda.

– Cilj preseljenja Ureda nije preseljenje samo po sebi već znatno smanjenje troškova. U tu svrhu nužno je izraditi ekonomsku analizu kako bi se vrlo jasno pokazala financijska opravdanost preseljenja, kao i osigurala sredstva za realizaciju te odluke. Prije donošenja konačne odluke izabrana predsjednica imenovat će povjerenstvo koje će pripremiti sveobuhvatnu stručnu analizu, poručuju.

>> Milanović Kolindi dao Visoku, ona traži još lokacija

Komentara 286

Avatar petrolio
petrolio
14:49 29.01.2015.

SDP vlada je požurila jer SDP time napakostiti novoj predsjednici...ali zaboravljaju da ona još nije niti inaugurirana , niti je uputila ikakav zahtjev vladi za preseljenje tako da ovo što rade na svoju ruku vratit će im se poput bumeranga!

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
14:46 29.01.2015.

A cemu se cuditi? Ja se eto ne cudim kako je Zoka cestitao Tsiprasu, a Kolindi nije. Tipicno narcisoidno deriste, tzv borderline personality. Slucajni premijer.

Avatar @promatrač
@promatrač
14:51 29.01.2015.

Bravo Predsjednice... kako samo im ga spuštate. Živčani slom je najbolje što ih još može zadesiti. Kad počmu sami sebe jesti i tamaniti onda smo uspjeli. Naprijed Hrvatska !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije