Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovo je pitanje koje će biti na referendumu protiv Istanbulske konvencije

„Jeste li za to da Republika Hrvatska otkaže Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulsku konvenciju)?“
10. travnja 2018. u 13:44 41 komentara 3467 prikaza
Istina o Istanbulskoj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Uoči rasprave Hrvatskog Sabora na kojoj je glavna točka dnevnog reda upravo Istanbulska konvencija, građanska inicijativa "Istina o Istanbulskoj" koja je sastavljena od 30-ak udruga želi objaviti i konkretno referendumsko pitanje koje će glasiti:

zasjedanje Puljić objasnio zašto hrvatski biskupi ne mogu prihvatiti Istanbulsku konvenciju

„Jeste li za to da Republika Hrvatska otkaže Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulsku konvenciju)?“

U službenom priopćenju udruge stoji kako će se potpisi prikupljati od nedjelje 13. do nedjelje 27. svibnja. Referendum vide kao najdemokratskiji način izjašnjavanja volje građana, budući da se vladajući oglušuju i marginaliziraju mišljenje vlastitih birača i okreću leđa narodu. 

"Pa neka na referendumu hrvatski narod pokaže želi li Hrvatsku kao suverenu zemlju koja je sama u stanju donositi zakone i provoditi ih, koja će isticati vrijednost braka i obitelji i poticati rađanje i zdrav razvoj djece i mladih, ili ćemo relativizirati te vrijednosti i ići u smjeru genderizma i transrodnosti, zbunjivati djecu i mlade, uvesti roditelja 1 i 2 umjesto mame i tate, te biti nečija igračka i ideološka kolonija zbog parcijalnih interesa određenih moćnika.", stoji u priopćenju Udruge.

Građanska inicijativa ovaj četvrtak u Splitu organizira prosvjed pod nazivom „Split protiv Istanbulske konvencije“ na koji žele privući velik broj građana Republike Hrvatske.

Stier i Plenković Prijepori u HDZ-u Plenković sada požalio što je slušao Stiera i išao s Mostom KATOLIČKI PRISTUP Damir Stojić predstavio slikovnicu o rodu i spolu, najavljene tribine "Muško i žensko. Točka" Prosvjed protiv Konvencije DENIS DERK Samo je jedna stvar zbog koje će tisuće Hrvata izići na ulice
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Avatar arhaika
  arhaika:

  bravo za inicijativu. ovakve stvari kao sto je uvodjenje rodne ideologije kroz IK treba rjesavati referendumom.

 • juma:

  Kao netko tko zivi u direktnoj demokraciji i svaka 2 mjeseca dobiva kuverte s nekoliko referendumskih pitanja, mogu samo pozdraviti svaki izlazak na referendum. Nitko ne smije biti iznad naroda i njegove direktne volje. Ujedno to je dobar nacin za ... prikaži još! kontrolu politike i onih koji nakon izbora zaborave na one koji su ih birali. Kod direktne demokracije za politicare nema opustanja, jer je neka vrsta kampanje i potvrdjivanja svaka 2-3 mjeseca. Samo prvo treba promijenuti zakone jer sadasnji su toliko tendenciozni, da vam u Hrvatskoj treba nevjerovatnih 16 puta vise potpisa birackog tijela nego u CH za pokrenuti referendum o nekom pitanju.

 • Avatar gospar
  gospar:

  Lose sroceno pitanje koje ce zbuniti mnoge,treba samo jeste li ili niste za IK.