Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KASNILE UPLATNICE

Građani će jednokratno za struju morati uplatiti 1000 kuna, HEP u tome ne vidi problem

struja
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/4
06.06.2018.
u 20:52

Iz HEP-a su još početkom svibnja trebali poslati račun za razliku u potrošnji i plaćenoj struji za proteklih šest mjeseci, a uz to i nove akontacijske rate za iduće polugodište.

Građani će zbog drastičnog kašnjenja uplatnica Hrvatske elektroprivrede, ako budu savjesni, čak tri računa morati platiti u razmaku od 10 dana, odnosno najkasnije do 21. lipnja, prenosi Slobodna Dalmacija. Iz HEP-a su još početkom svibnja trebali poslati račun za razliku u potrošnji i plaćenoj struji za proteklih šest mjeseci, a uz to i nove akontacijske rate za iduće polugodište. 

HEP uopće ne vidi problem koji su kupcima prouzročili. Iako korisnici praktički odjednom moraju platiti tri računa, a to će ih jednokratno stajati oko 1000 kuna ili više, iz HEP-a poručuju da potrošači nisu oštećeni.

– Računi za zone kojima ističe šestomjesečno obračunsko razdoblje s 15. svibnja, kao i pripadajuće uplatnice, poslani su. Dospijeće računa je 20 dana od dana izdavanja računa. Riječ je zapravo o kasnijem plaćanju potrošene električne energije, pri čemu kupac ne snosi nikakvu financijsku štetu. Napominjemo da su zbog spomenute promjene datumi dospijeća prilagođeni načinu izdavanja računa te se na kasnije plaćanje akontacijske rate u odnosu na naznačeni datum dospijeća ne obračunavaju kamate – navode u HEP-u.

struja
1/4
Ključne riječi

Komentara 97

DO
dopizdilomi
22:52 06.06.2018.

Kakvi obračuni, kakve akontacije? Pa nije narod banka da kreditira HEP. Po zakonu se mora izdati račun za prodano, uslugu itd. Čemu onda satovi? Ionako imaju previše uhljeba neka popisuju stanje sa brojila i neka isporuče račun stvarno potrošene struje od-do.

BO
boovuu
22:32 06.06.2018.

Napominjemo da su zbog spomenute promjene datumi dospijeća prilagođeni načinu izdavanja računa te se na kasnije plaćanje akontacijske rate u odnosu na naznačeni datum dospijeća ne obračunavaju kamate - navode u HEP-u. -------------------------------------------------- uplatnice koje dobiju potrošači su akontativne uplate.. za akontacije nema kamata. HEP vrši obračun za utrošenu struju dva puta godišnje.zakašnjenje uplata po obračunu zaračunavaju i kamate.

RI
rightside
21:31 06.06.2018.

a sta ce drugovi iz hepa, plenkovicevi i vrdoljakovi,,ako gradani odbiju placat necije hireve i povecanu isplatu otpremnina?? ili plenkovic misli dasad umjesto 75 glasova ima 80??)))) zbilja ljudi moji,za rusenje toga se mora zauzet sto prije to bolje i za hdz i za drzavu i za gradane..))))) i da nebi netko pomislio da je "cupanje na hepovu aljkavost" glavno u ovoj prici,, e pa varate se,, raspitajte se malo,,))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije